Els Socialistes de Felanitx denuncien la falta de planificació i execució de l’equip de Govern que els obliga a modificar el pressupost en més de 6,5 milions d’euros

Xisco Duarte: “És frustant la mala gestió econòmica i el desastre en l’elaboració dels pressupostos de 2021, que ha han modificat 5 vegades”

El portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Felanitx, Xisco Duarte, ha denunciat públicament la falta de planificació i execució de l’equip de Govern PP-Pi i regidor trànsfuga que per quinta vegada els obliga a modificar el pressupost de 2021 en més de 6,5 milions d’euros. “Els ciutadans de Felanitx no mereixen uns gestors que prioritzen el clientelisme per damunt de les necessitats d’una crisis com l’actual”, ha criticat Duarte.

Duarte ha incidit que “si per una cosa destaca aquest mal govern és en la gestió econòmica que fan dels doblers de tots i totes”, i hi ha afegit que “nou mesos després d’aprovar el pressupost, l’equip de govern s’ha menjar més de 6,5 milions d’euros del superàvit, ja que aquesta setmana trauran 2 milions d’euros més”.

Duarte ha explicat que “això suposarà que s’hagin de transvasar quantitats o quanties pressupostàries destinades a polítiques socials i serveis públics, per a cobrir l’excés de despesa o finançar projectes  que, malgrat estar previstos i contemplats no comptaven amb una dotació pressupostària”. “És difícil d’entendre que en un poble on hi ha famílies necessitades s’estigui malbaratant els doblers d’aquesta manera”, ha sentenciat Duarte.

Cal recordar que l’Ajuntament de Felanitx va tancar el 2020 amb un superàvit de 9,8 milions d’euros, i aquests estalvies permetien a l’Ajuntament afrontar la crisi derivada de la pandèmia amb fortalesa econòmica. No obstant això, aquesta quantitat no bastarà per fer front a la indemnització que han  de fer als propietaris de la zona verda de s’Arenal de Portocolom que arriba als 7 milions d’euros, amb un augment de 500 euros diaris d’interessos, segons ha exposat Duarte.

“Fet que fa que l’Ajuntament de Felanitx estigui en saldo negatiu, la qual cosa suposa que sol en 9 mesos que portam de 2021, el pacte PP-PI i regidor trànsfuga no només han deixat al Consistori eixut, sinó que haurem d’endeutar-nos per fer front a la sentència”, ha subratllat el portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Felanitx, Xisco Duarte.

Leave a Reply