La FSM afronta el seu 14è Congrés amb el lema ‘Som Mallorca, som futur’, com a reflex de les polítiques socialistes que estan fent avançar Mallorca i que ho seguiran fent els pròxims anys

El secretari d’Organització, Miquel Àngel Coll, i el secretari de Política Municipal, Juli Dalmau, han presentat avui els detalls del congrés que reunirà a 350 militants aquest dissabte al Teatre de Lloseta

El pròxim dissabte 4 de desembre, la Federació Socialista de Mallorca (FSM) celebra el seu 14è Congrés al Teatre de Lloseta, “un congrés que arriba en un moment important, quan estam superant els efectes d’una pandèmia i quan és fonamental dissenyar i impulsar polítiques per garantir un creixement sostenible a Mallorca”, ha explicat Miquel Àngel Coll, secretari d’Organització de la FSM.

Coll ha explicat que “la Ponència Marc, que debatrem i aprovarem en aquest 14è Congrés, recull precisament els reptes que tenim al davant a l’illa i a tots els municipis. Amb una mirada a llarg termini, com reflecteix el lema elegit per aquest congrés ‘Som Mallorca, som futur'”.

Així mateix, el secretari d’Organització ha destacat la implicació i participació de la militància en aquest projecte de futur “les 47 agrupacions locals de Mallorca han celebrat assemblees per traslladar el debat a la militància i fer aportacions. Han presentat 55 esmenes i han nomenat 169 delegats i delegades que els representaran en el congrés, on culminarà tot aquest procés”.

Miquel Àngel Coll hi ha avançat que s’espera l’assistència d’unes 350 persones al congrés, que se celebrarà amb totes les mesures de seguretat i se sol·licitarà a tots els assistents el certificat Covid.

“Els socialistes de Mallorca, durant els darrers quatre anys, hem adquirit una nova dimensió; si abans érem líders de les forces de progrés i ara ho som del tauler polític de l’illa”, ha declarat Coll.

Així mateix, ha recordat que fa dos anys vàrem obtenir el suport de més de 90 mil mallorquines i mallorquins “vàrem ser la força més votada a Mallorca, als ajuntaments de l’illa, al Consell i al Parlament. I la realitat és que hi ha 163 socialistes que tenen l’honor de ser regidores i regidors als seus pobles i ciutats. Som presents a 27 equips de govern, haurem tengut 16 batlies, la presidència del Consell i del Govern”.

Per tant, “tenim el repte i la responsabilitat de mantenir i incrementar el suport rebut el 2019, actualitzant el nostre projecte. Afrontam el nostre 14è congrés amb unitat i sentit comú, pensant únicament en enfortir el nostre projecte i com continuar millorant la vida de les persones”, ha conclòs Coll.

Per la seva part, Juli Dalmau, secretari de Política Municipal, i una de les persones que ha participat en la redacció de la Ponència Marc, ha explicat que dissabte “debatrem sobre sostenibilitat, garantia de drets i sobre el paper del Consell de Mallorca com a govern insular.

Dalmau ha aclarit que la Ponència Marc inclou tres eixos clau per a Mallorca i serà el full de ruta per a renovar i consolidar el projecte polític a tots els municipis de l’illa.

El primer eix, ‘Sostenibilitat i model productiu’, aborda temes relacionats amb la crisi climàtica, amb els recursos naturals, amb l’energia, la protecció del territori i la mobilitat a un territori com a Mallorca.

Així mateix, recull propostes per un desenvolupament econòmic diversificat i sostenible i la concreció dels reptes en la gestió i en les polítiques del Consell de Mallorca.

“Aquest és l’eix que ha rebut més esmenes, pràcticament la meitat de les esmenes presentades, 26 de les 55, concretament, demostrant l’alt interès de la militància en els temes relacionats amb la sostenibilitat i el model productiu”, ha explicat Juli Dalmau.

El segon eix, ‘Consolidació dels drets de la ciutadania i majors garanties per una recuperació justa’, planteja abordar el repte demogràfic per garantir una major cohesió social i una igualtat real entre homes i dones.

Aborda així mateix l’agenda per la inclusió social, la resposta a la necessitat de l’habitatge, a les necessitats infantojuvenils i de gent gran i del col·lectiu LGTBI.

El tercer eix està enfocat en les institucions i el partit. Sota l’epígraf ‘Unes institucions i un partit centrats en la ciutadania’ s’aborda l’enfortiment dels serveis públics, les polítiques del Consell de Mallorca, com a govern insular, i els nou reptes de la Federació Socialista de Mallorca.

Per acabar, Juli Dalmau ha agraït la feina de totes les persones que, junt amb ell, han participat en la redacció inicial de la ponència, “coordinada pel president de la Comissió Executiva de la FSM, Cosme Bonet i amb la participació d’Andreu Alcover, Bea Gamundí, Omar Lamin, Rosa Bestard, Miquel Vadell, Nati Francés i Maria Bel Llinàs”.

Leave a Reply