Els Socialistes de Mallorca debatran el dissabte sobre sostenibilitat, garantia de drets i el paper del Consell de Mallorca

Les 47 agrupacions locals han nomenat 169 delegats i delegades que debatran les 55 esmenes presentades a la Ponència Marc del 14è Congrés de la FSM

La militància de les agrupacions socialistes de Mallorca ha presentat 55 esmenes a la Ponència Marc del 14è Congrés de la FSM, document que serà el full de ruta per a renovar i consolidar el projecte polític a tots els municipis de l’illa.

Des del 23 d’octubre i fins al 14 de novembre, les 47 agrupacions locals de Mallorca han celebrat assemblees per traslladar el debat a la militància, fer aportacions al document i aprovar o rebutjar les esmenes presentades.

El pròxim dissabte 4 de desembre, en el Conservatori de Palma, culminarà aquest procés de debat i participació amb la celebració del 14è Congrés dels Socialistes de Mallorca, al qual participaran els 169 delegats i delegades nomenats per cada una de les agrupacions locals i per les Joventuts Socialistes de Mallorca.

Les esmenes es debatran en el congrés i es votaran en comissió per part dels delegats i delegades.

En la redacció inicial de la Ponència Marc -coordinada pel president de la Comissió Executiva de la FSM, Cosme Bonet- han participat: Andreu Alcover, Bea Gamundí, Omar Lamin, Juli Dalmau, Rosa Bestard, Miquel Vadell, Nati Francés i Maria Bel Llinàs.

Ponència Marc
La Ponència Marc del 14è Congrés de la FSM desenvolupa tres eixos clau per a Mallorca.

El primer eix, ‘Sostenibilitat i model productiu’, aborda temes relacionats amb la crisi climàtica, amb els recursos naturals, amb l’energia, la protecció del territori i la mobilitat a un territori com a Mallorca. Així mateix, recull propostes per un desenvolupament econòmic diversificat i sostenible i la concreció dels reptes en la gestió i en les polítiques del Consell de Mallorca.

El segon eix, ‘Consolidació dels drets de la ciutadania i majors garanties per una recuperació justa’, planteja abordar el repte demogràfic per garantir una major cohesió social i una igualtat real entre homes i dones. Aborda així mateix l’agenda per la inclusió social, la resposta a la necessitat de l’habitatge, a les necessitats infantojuvenils i de gent gran i del col·lectiu LGTBI.

El tercer eix està enfocat en les institucions i el partit. Sota l’epígraf ‘Unes institucions i un partit centrats en la ciutadania’ s’aborda l’enfortiment dels serveis públics, les polítiques del Consell de Mallorca, com a govern insular, i els nou reptes de la Federació Socialista de Mallorca.

Trobades comarcals

A més de les assemblees, durant els dos mesos previs al congrés, la secretària general electa dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat en diversos actes amb la militància, apropant-se a tots els racons de l’illa per presentar el seu projecte de futur a les agrupacions locals.

Així, Cladera ha participat en 10 trobades comarcals i en dos grans actes conjunts amb la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, un a sa Pobla i un altre a Ariany.

També s’ha organitzat una trobada de caràcter més sectorial amb motiu de la visita de la ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, i en la qual també va participar el secretari general de l’Agrupació Socialista de Palma i batle del municipi, José Hila.

Leave a Reply