L’actitud de l’equip de govern PPVOX al ple de gener denota la paràlisi en la gestió del Consell de Mallorca

La portaveu socialista al Consell presenta las iniciatives del Grup Socialista al ple de la institució de demà. Les mocions dels socialistes reclamen la recuperació de totes les aportacions cap a les entitats que promocionen i difonen la cultura catalana i que han estat perjudicades per PPVOX; l’adopció de les mesures de protecció ambiental promogudes des de l’Assemblea del Clima per Mallorca; i l’impuls dels 48 projectes insulars i municipals que compten amb finançament aprovat dels fons Next Generation i del Consorci Bossa Alltojaments Turístics”. 

Els socialistes obren l’any polític al Consell amb la presentació de les iniciatives que duen demà al ple de gener de la institució insular. Les mocions aborden tres grans temes que demostren “la incapacitat del sr. Galmés per abordar els problemes que realment importen i la inacció del seu equip de Govern, que només treballa per posar més cotxes dins les carreteres de Mallorca”, segons ha afirmat la portaveu socialista, Catalina Cladera.

Una de les propostes que es defensaran demà a ple aposta per la recuperació de totes les aportacions econòmiques destinades a les diferents entitats que a Mallorca es dediquen a defensar i promoure la llengua catalana i la cultura, i que han vist atacada la seva capacitat d’actuació i les activitats que proposen amb la retallada o l’eliminació directa de les subvencions que fins ara rebien del Consell de Mallorca, en aplicació de les amenaces sistemàtiques que els han proferit des de PPVOX.

Cladera s’ha mostrat preocupada per l’escalada de declaracions de la formació ultra que pretenen ofegar el funcionament d’aquestes entitats i per això proposa que el ple del Consell es comprometi a “mantenir i augmentar les partides destinades al suport a la llengua  durant la legislatura”.

Davant el negacionisme climàtic imperant al Consell la segona de les mocions dels socialistes proposen que el Consell compleixi les propostes de l’Assemblea pel Clima de Mallorca, 32 propostes aprovades per més del 90%. I que s’adhereixi a les conclusions de la COP 28, Assemblea de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic.

Cladera ha reiterat la sensació de paràlisi i de deixadesa en la gestió que pateixen els projectes que durant la passada legislatura van merèixer l’aportació de fons, ja siguin els Next Generation europeus, o des del CBAT que gestiona al Consell de Mallorca des de 2022. I ha instat a l’equip de Govern que els segueixi tramitant: “el Consell ha de seguir impulsant els 18 projectes que es van presentar i aprovar entre 2021 i 2023 als Plans de Sostenibilitat Turística als Destins, amb fons Next Gen, per 27 MEUR. i els 30 projectes cofinançats amb els municipis aprovats en la convocatòria del CBAT”.

Els socialistes remarquen que la veritable i única preocupació de PPVOX és la de seguir apostant per l’asfalt, com es dedueix de la iniciativa presentada pel PP sobre el Tram 1 de la via connectora de Palma. “Nosaltres volem que ens facin conèixer el projecte que volen impulsar, i que ho facin dins de la Comissió de Mobilitat”, un ens que els socialistes han demanat que es convoqui des del passat més de juliol, sense èxit fins la data.

Leave a Reply