El tancament del Museu Marítim confirma el fracàs de gestió del departament de Cultura PPVOX al Consell de Mallorca

El Grup Socialista al Consell lamenta que la sra. Roca pretengui amagar la seva incapacitat per gestionar les infraestructures culturals de la Institució rere la gestió de la passada legislatura.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca lamenta el tancament de la seu de Ses Voltes de Palma del Museu Marítim de Mallorca, que ha anunciat per sorpresa a l’equip de Govern aquest matí. Un cop més el Consell de Mallorca del sr. Galmés fa un ús sectari i polític de la institució, i abandona el sentit institucional que li hauria de ser propi.

La consellera de Cultura PPVOX ha amagat tota la informació referida a les obres en curs al Museu, per intentar treure rèdit polític per atacar la gestió de l’anterior equip de govern durant la passada legislatura.

A la seu del Museu de Ses Voltes a Palma hi ha en curs un projecte d’obres d’adequació del museu que contempla mesures d’actualització de les infraestructures existents contra incendis, adequació de les instal·lacions de baixa tensió, reforma i adaptació dels banys per a fer-los accessibles i mesures de millora de l’accessibilitat i de climatització de les sales que no en disposen.

Aquest contracte fou adjudicat el desembre de 2022 i posteriorment es va signar una modificació, a proposta del servei d’Obres i Projectes, que hi va afegir unes noves partides d’obra, pel solat i enrajolat, l’eliminació d’antigues lluminàries, evacuació d’aigües de condensats, modificació del quadre general i altres actuacions en la zona dels lavabos. El nou contracte modificat es va signar i aprovar el 22 de juny de 2023, sota la direcció d’obres del personal del servei de Projectes i Obres: arquitecte, arquitecte tècnic, i enginyer tècnic i coordinador de seguretat i salut.

És evident que el seguiment de la implementació de les diferents fases de l’obra, i en especial del contracte modificat a finals de juny de 2023 a partir del mes de juliol de 2023 queda en mans de la nova administració del Consell de Mallorca. És hipòcrita mostrar avui sorpresa per una situació que els responsables polítics de la cultura de Mallorca haurien d’estar gestionant des del mateix moment de la presa de possessió del sr. Galmés i de la sra. Roca.

El tancament immediat del Museu per una causa que ha estat present en el funcionament de la infraestructura en els sis mesos sota gestió del sr. Galmés denota quin és el grau de desconeixement del dia a dia del Consell. El sr. Galmés prefereix furtar als mallorquins una infraestructura que mostra el nostre patrimoni nàutic, a canvi de convertir el seu tancament en arma d’atac polític.

És per això que els socialistes deploren un cop més que, davant l’evident incompetència i manca de sentit institucional, PPVOX al Consell es dediqui a fer oposició de l’oposició per amagar la nul·la proposta de present i de futur, en aquest cas també en temes de patrimoni i cultura. Cal exigir a l’equip de govern de PPVOX que es deixin d’artificis polítics i que compleixin amb les obligacions dels seus càrrecs com a representants del Consell de Mallorca.

Leave a Reply