La denúncia dels Socialistes pel col·lapse dels serveis d’inclusió social provoca que el Consell de Mallorca incrementi les places fixes d’atenció a les persones sense sostre.

El Grup Socialista valora el canvi de criteri de l’IMAS per habilitar altres 18 places fixes d’acollida per a persones sense llar en plena punta de demanda del servei, després que el seu president, Guillermo Sánchez, negués la situació de saturació dels albergs en plena alerta per baixes temperatures nocturnes a Mallorca.

El Grup de Consellers Socialistes valoren positivament la creació pròxima de 18 noves places fixes d’inclusió social per a persones amb necessitats d’allotjament. La decisió es pren després de la denúncia dels Socialistes, formulada la setmana passada, en la que es posava al descobert la saturació dels serveis d’atenció a persones sense llar en plena onada de fred hivernal, i es demanava a l’equip de Govern major inversió per habilitar nous centres temporals d’acollida i més places permanents.

Contràriament, el president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, va afirmar, en el ple del Consell del passat dijous, que no es donava cap situació de col·lapse i que es disposaven de fins a 24 places lliures per persones sense llar. “Els fets desmenteixen Guillermo Sánchez” ha dit la portaveu socialista Catalina Cladera, que s’ha referit a les diverses informacions periodístiques que han confirmat la situació de sobre-ocupació dels albergs. “Hem sentit dir als responsables de centres d’acollida que podrien arribar a omplir dos centres més amb la demanda de persones que requereixen d’un llit a cobert per evitar dormir al ras” una constatació que confirmen les denúncies inicials plantejades pels socialistes i rebutjades pel president de l’IMAS.

Cladera ha recordat que “en el ple el president de l’IMAS no va voler reconèixer la situació real en què es troben els serveis de l’IMAS que gestiona, i els d’altres institucions, simplement per que els socialistes ho vàrem denunciar”.

La consellera Sofia Alonso ha afegit que “estem veient com els serveis de les diverses administracions i entitats socials no donen l’abast davant de la demanda dels allotjaments, que es troben davant d’una nova tipologia d’usuaris”: famílies senceres amb fills a càrrec, amb molts casos amb nòmina i ingressos mensuals, que viuen en situació de precarietat en no poder-se pagar un lloc on viure per l’increment del preu dels habitatges, tant dels de compra com els de lloguer.

El Consell de Mallorca PPVOX del sr. Galmés i de Guillermo Sánchez no ha prioritzat els temes socials en el pressupost 2024, i això es nota per que no es preveu “ni un euro més en inclusió social, i per contra retiren 5 milions d’euros que en 2023 es van destinar a ajudar a les persones que tenien dificultats per arribar a final de mes” a causa de la inflació i l’increment del cost de la vida, ha dit Alonso.

Per Cladera, “que el sr. Galmés hagi preferit malbaratar 43 milions d’euros per mantenir la tarifa de fems igual com la teníem nosaltres, en comptes de dotar partides per aquestes situacions de primera necessita”. La portaveu socialista s’ha compromès a “seguir denunciant aquestes situacions de desigualtat social per aconseguir millores en els serveis que presta l’IMAS”.

 

Leave a Reply