Cladera:”Les dades de la DGT que hem conegut avui avalen que el carril Bus VAO ha aconseguit contenir el trànsit d’entrada a Palma”

La portaveu socialista insta al departament de Territori i Urbanisme del Consell a fer feina per millorar el carril de vehicles d’alta ocupació de la Ma-19, i afirma què “el sr. Galmés porta un mes amagant aquestes dades de la DGT a tots els mallorquins per que desmunta tot el seu argumentari electoralista per eliminar el Bus VAO”.

El carril Bus VAO de l’entrada de Palma per l’autopista de Llucmajor ha cobert els objectius marcats per contenir el trànsit de vehicles privats i fomentar el transport públic. Així ho deixen al descobert les dades de l’informe de la Direcció General de Trànsit que va remetre fa un mes al Consell de Mallorca, i que avui es coneixen a través la seva publicació a un mitjà de comunicació.

“Ara entenem per què el sr. Galmés no ha fet públiques aquestes dades, per que desmunten tot el seu argumentari per l’eliminació del carril”, ha dit la portaveu socialista Catalina Cladera. La socialista ha recordat que “portam un mes demanant aquest informe i ens l’han negat repetidament”.

Les dades publicades apunten a una davallada del trànsit de vehicles que circulen pel tram de 5 kilòmetres del carril Bus VAO, durant el temps que porta operant, i una pujada paral·lela dels usuaris del transport públic que fan servir alguna de les línies que hi transiten.

 

“La conclusió fonamental que n’extraiem és que el carril ha cobert les expectatives amb què va ser creat, i la DGT comparteix aquest criteri”. Lluny d’eliminar-lo, la DGT proposa mesures de reforç del carril, per a fer-lo encara més operatiu i útil.

“El sr. Galmés i el sr. Rubio haurien de ser més proactius i admetre que el carril funciona, i que és una fórmula vàlida per promoure un nou model de mobilitat més sostenible”, ha afirmat Cladera. La portaveu socialista ha recordat que “el Consell de Mallorca te recursos de sobra per implementar les mesures de millora del carril que ha suggerit la DGT”, com la instal·lació de lluminàries horitzontals per separar el carril, que canviïn de color, i panells informatius adaptatius. “Així es permetria usos diferents al carril en funció de la demanda de la via”.

“El sr. Galmés ha de deixar enrere les seves obsessions electorals, i treballar d’una vegada pel be dels ciutadans de Mallorca”, ha apuntat la socialista, per qui “si el Consell pot destinar 14 milions d’euros per contrarestar les molèsties que suposa l’augment de la limitació de velocitat a 100 per hora a la via de cintura de Palma, també por preveure recursos per aplicar les mesures de millora al Bus VAO, com diu la DGT”.

A aquest respecte, Cladera ha tornat a recordar la necessitat de que el Consell convoqui la Comissió de Mobilitat per que “els ciutadans coneguem tota la informació i es pugui decidir la Mobilitat dels mallorquins amb criteris d’interès general”.

Leave a Reply