El PPVOX de Galmés naufraga amb la gestió de la Inspecció Tècnica de Vehicles

Després d’haver-ne fet cavall de batalla durant els quatre anys de la legislatura anterior, l’equip de govern PPVOX al Consell provoca l’increment de la llista d’espera per passar la ITV a Mallorca fins a tres mesos, després que la gestió a l’anterior legislatura aconseguís davallar el termini d’espera fins els 15 dies de mitjana.

Les mentides de Galmés amb la ITV també tenen les potes curtes. La demostració més evident aplicada a la gestió actual de la ITV demostra que en sis mesos no només han estat incapaços de reduir les llistes d’espera que tant criticaren durant la passada legislatura, sinó que aquestes han augmentat fins més enllà dels 3 mesos en la majoria de les estacions de la xarxa d’inspeccions a Mallorca.

Així a dia d’avui és gairebé impossible trobar cita per un vehicle fins el mes d’abril, un termini que vulnera la demora màxima prevista pel contracte de concessió del servei, i que genera no poques queixes entre els usuaris de la inspecció.

Malgrat això, Galmés no reconeix la seva responsabilitat en la gestió de la ITV, i segueix fent culpable a la situació heretada. Una herència que, vista objectivament,  inclou una feina de quatre anys en què es va aconseguir renegociar a la baixa el contracte de concessió, convertir la ITV de Mallorca en la més econòmica de tot l’Estat per a les butxaques dels mallorquins; va ser en la passada legislatura que es licitar i començar la construcció de la cinquena estació de la ITV de Calvià, ara a punt de ser inaugurada; i també durant els passats quatre anys es va posar en marxa l’estació provisional de Magaluf.

La gestió de la ITV durant la passada legislatura també va lluitar contra les demores excessives a les llistes d’espera, habilitant cites en cap de setmana, i alliberant els acaparadors d’inspeccions que deixaven sense espai als usuaris particulars.

En el traspàs de competències a l’actual equip de govern PPVOX ja es va advertir de que el contracte de concessió acabava a 31 de desembre de 2023, però que hi cabia una pròrroga amb la concessionària, que ha acabat activant el conseller de Territori, i que Galmés i el conseller Rubio van fer servir com a argument fals per a la reducció de les llistes d’espera.

El sr. Galmés, a banda de viure de la gestió dels passats quatre anys amb les repetides fotos fetes a les estacions de Magaluf i Son Bugadelles, ha optar per maniobrar en favor dels seus companys de partit, com el cap de llista del PP d’Algaida, Rafel Oliver Barros, qui va ser nomenat com a Director Insular de la ITV i Activitats el passat mes de juliol, i a qui més tard se li va adaptar ad hoc el seu càrrec (va passar a ser només D.I. d’Activitats) en previsió que la seva vida professional com a tècnic de la ITV i empleat de la concessionària fos incompatible amb el càrrec que li havia atorgat Galmés.

Els socialistes de Mallorca exigim Galmés que gestioni la ITV pel be dels mallorquins que es mereixen un servei de primera, i que deixi de culpar a l’administració anterior de les errades i omissions que són fruit de la seva pròpia incompetència.

Leave a Reply