Els Socialistes aplaudeixen que Govern i Consell mantinguin el projecte de millora de gestió del cicle de l’aigua iniciat durant la passada legislatura

El passat 10 de març el Consell de Mallorca va presentar als batles de l’illa el projecte de millora de la gestió del cicle de l’aigua, una convocatòria d’ajuts dotada amb 20 milions d’euros, per finançar obres de caire municipal d’infraestructures d’abastiment d’aigua i per evitar fuites. 10 mesos després Prohens i Galmés han anunciat el ‘Pacte per l’aigua’, exactament la mateixa iniciativa. 

El Govern i el Consell de Mallorca han presentat avui el denominat ‘Pacte de l’aigua’, una iniciativa que permet als municipis presentar els seus projectes per finançar obres d’infraestructura hídrica, per millorar les xarxes de subministrament i minorar les pèrdues de les canonades.

Es tracta exactament de la mateixa iniciativa que l’aleshores presidenta Catalina Cladera va presentar als batles de Mallorca el passat 10 de març. La iniciativa de la passada legislatura i aquesta d’avui preveuen la dotació de 20 milions d’euros per dotar projectes que presenten els diferents ajuntaments. D’aquesta dotació, prop de 15 milions provenen del Govern, concretament dels fons de l’Impost de Turisme Sostenible, segons es va decidir durant la passada legislatura, durant el Govern de Francina Armengol. La resta de l’import, 5 milions d’euros, els aporta el Consell de Mallorca de fons propis, en base a una modificació de crèdit que es va fer a finals de la passada legislatura.

“Òbviament que no podem estar ,més d’acord amb aquesta iniciativa de PPVOX, per que es tracta d’un projecte que nosaltres vàrem posar en marxa”, ha dit la portaveu socialista Catalina Cladera. “És també molt sorprenent veure com PPVOX adapta el discurs a la seva conveniència, per que els 15 milions que aporta el Govern a la millora de gestió del cicle de l’aigua provenen de l’ITS, que no fa massa temps va ser duríssimament atacat pel PP, per que suposava pràcticament la mort del turisme a Balears. Ara ja l’accepten com si l’haguessin posat en marxa ells”, ha dit Cladera.

Amb tot, la portaveu socialista ha afirmat que es mantindrà “vigilant” per que el procés que PPVOX s’ha torbat 6 mesos a anunciar, es posi en marxa “sense demores” de cara a una temporada alta que es preveu seca i amb una demanda d’aigua que posarà a prova la capacitat dels serveis públics de Mallorca, per donar cobertura a la punta de demanda de l’estiu.

Leave a Reply