El PSIB lamenta que el Govern Prohens arribi a Fitur sense idees i amb els mateixos projectes que va presentar a Londres

Els socialistes, que han mantingut contactes amb empresaris del sector i sindicats, critiquen la manca de model del PP

El portaveu parlamentari del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, i la secretària general de Mallorca, Catalina Cladera, han visitat Fitur avui matí – en la primera jornada de la principal cita turística d’Espanya – on han mantingut contactes amb representants sindicals (CCOO, la Confederació Internacional de Sindicats – UITA) i empresarials. “Els socialistes dèiem que ens reunim amb les dues parts i ho fem” ha manifestat el diputat balear.

Juntament amb la portaveu socialista a l’Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, Negueruela i Cladera han aprofitat la seva compareixença davant els mitjans per subratllar la manca de model del Govern Prohens en matèria territorial i social. En aquest sentit, el portaveu parlamentari ha lamentat que l’Executiu hagi arribat a Madrid “sense idees i amb els mateixos projectes – vinculats als Fons europeus – que ja havien presentat a la Fira de Londres (WTM) i que, per cert, ja havien presentat nosaltres abans quan governàvem”. Respecte les iniciatives finançades amb els Fons comunitaris, el socialista ha afegit que el termini per a la seva execució dels mateixos s’ha ampliat al 2026 “gràcies a la feina dels representants el Govern central, començament pel delegat a les Illes, Alfonso Rodríguez” també present a Fitur.

D’altra banda, Negueruela ha mostrat la seva satisfacció perquè el Govern balear no toqui els aspectes fonamentals de la Llei turística aprovada per l’Executiu progressista: els relacionats amb l’avaluació de les càrregues de feina i la sostenibilitat.

Per la seva banda, Cladera, ha destacat que “els primers sis mesos de gestió de PPVOX en matèria turística han permès comprovar l’absència absoluta de projecte turístic a Balears i a Mallorca. La portaveu socialista al Consell de Mallorca, també ha afirmat que la institució “viu de l’inèrcia de la passada legislatura”, tant en promoció com en ordenació turística.

Cladera ha pres com a exemple la contradicció expressada per Prohens, qui demana l’aixecament de la moratòria per poder atorgar més places turístiques a Balears, al mateix temps que responsabilitza a la passada administració d’haver incrementat el nombre de places turístiques.

“Galmés ha d’exercir les competències que te en matèria d’ordenació”, ha instat Cladera, que ha afegit que l’equip de Govern PPVOX “no pot aixecar la suspensió de concessió de noves places turístiques del Consorci de la Bossa d’Allotjaments Turístics que vàrem aprovar en el darrer ple de la legislatura passada”. Els socialistes han apostat un turisme sostenible i responsable durant els darrers anys, “creixent en qualitat i no en volum”, amb una legislació molt clara en aquesta direcció, amb actuacions definides contra l’allotjament il·legal, que ara no tenen continuïtat en la present legislatura.

L’estand de les Illes Balears a FITUR ha comptat amb la presència de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i la secretària d’Estat de Turisme, Rosana Morillo, que s’ha sumat a una delegació socialista integrada per Cosme Bonet,  el diputat Pepe Mercadal, el senador José Hila, el batle de Pollença, Martí March i el conseller insular Andreu Serra.

Leave a Reply