L’ajuntament de Sóller activarà una bateria de mesures de suport al comerç i la restauració a instància del PSIB-PSOE

Els Socialistes de Sóller han presentat una moció amb mesures d’acompanyament als sectors productius del municipi que s’ha aprovat per unanimitat

L’Ajuntament de Sóller activarà una bateria de mesures per donar suport als sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia a instància del grup municipal socialista.

El portaveu del PSIB-PSOE a Sóller, Jaume Mateu, ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació per unanimitat de la moció presentada pels socialistes, ja que “vivim una situació molt greu i el que la ciutadania espera de nosaltres és que siguem capaços d’arribar a consensos per donar una resposta contundent”.

En aquest sentit, Mateu ha assegurat que “tant el Govern com el Consell han estat molt àgils presentant un pla de xoc amb mesures d’acompanyament als sectors productius, i implicant les altres institucions com els ajuntaments”. Per això, ha afirmat, “és de rebut que des dels municipis també responguem i ens sumem al Pacte per a la Reactivació, promovent iniciatives que siguin un baló d’oxigen per  als nostres negocis”.

La iniciativa, a més d’expressar el suport del Ple als pactes impulsats pel Govern i el Consell, insta l’executiu municipal a sumar-se a la línia cofinançada per Govern, Consell i Ajuntaments per donar ajuts directes als sectors productius del municipi. I, en clau local, insta a bonificar la taxa de residus i la d’ocupació de la via pública durant el primer trimestre de 2021.

“Es tracta de mesures amb un impacte directe damunt l’economia dels nostres empresaris, i és de rebut que es faci d’aquesta manera, ja que ara mateix el servei no es presta, com a mínim no al 100%, i els doblers val més que quedin a les butxaques de la gent, que és on més falta fan”, ha assegurat Mateu.

El socialista ha reconegut que “la moció duia un punt més per promoure accions i iniciatives per fomentar el consum una vegada s’aixequin les restriccions, que finalment ha estat retirat per poder aprovar la iniciativa”.

Pel socialista “és una llàstima, ja que ens hagués agradat que l’equip de govern fes una passa més per ajudar les nostres empreses després d’aquest any tan difícil” però “l’important és que com a mínim s’ha pogut arribar a un consens per tirar endavant la resta de punts, i això és indubtable que tindrà un impacte positiu damunt els nostres sectors productius”.

Leave a Reply