Les Illes Balears reben del Govern d’Espanya gairebé el triple de recursos a l’any per a polítiques d’habitatge d’ençà que Pedro Sánchez és president

Les inversions en polítiques d’habitatge s’impulsen de manera exponencial a partir de 2018, amb el tàndem Armengol i Sánchez com a presidents del Govern de les Illes Balears i del Govern d’Espanya respectivament

Les Illes Balears reben gairebé el triple de recursos a l’any per a polítiques d’habitatge d’ençà que Pedro Sánchez és president del govern d’Espanya. Així es desprèn de les dades que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha enviat als senadors per Mallorca, Cosme Bonet i Susanna Moll, i a la senador per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, a preguntes que el Grup Territorial de Senadors de les Illes Balears ha formulat al Ministeri a la cambra territorial.

De 2012 a 2017, amb Mariano Rajoy de president, les Illes Balears varen rebre 22’1 milions d’euros, mentre que d’ençà que ho és Pedro Sánchez (2018), la xifra de recursos ha augmentat fins als 40,66 milions d’euros, que és gairebé el doble.

Si s’atén a la mitjana d’inversió anual, la qual permet analitzar amb més equitat la dedicació dels dos governs, la diferència entre un gabinet i l’altre és encara més evident, ja que els 22,1 milions d’euros invertits pel PP es varen realitzar en sis exercicis, mentre que els 40,66 milions del govern de Sánchez corresponen a només quatre anys.

Així, si tenim en compte la inversió anual, es conclou que el govern progressista inverteix pràcticament el triple en polítiques d’habitatge per a les Illes Balears a l’any que el govern del PP: 3,68 milions d’euros a l’any de 2012 a 2017 pels 10,16 milions d’euros de 2018 a 2021.

“Una vegada més es fa evident que el compromís del president Pedro Sánchez i del Govern d’Espanya amb les Illes Balears és absolut”, ha ressaltat Bonet, senador per Mallorca i portaveu del PSIB-PSOE, incidint en la importància que l’actual govern progressista de coalició està donant a les polítiques d’habitatge. “L’executiu central és conscient de l’emergència habitacional que patim a les Illes Balears i hi està responent amb el volum de recursos més gran de la dècada”.

Tàndem Armengol – Sánchez, el més beneficiós per a les Illes Balears

També és de destacar que l’increment més acusat de les inversions durant el govern de Rajoy es produeix coincidint amb la primera legislatura de Francina Armengol com a presidenta del Govern de les Illes Balears (2015-2019), fent evident el canvi en el rumb de les polítiques d’habitatge respecte de la legislatura 2011-2015.

Les xifres anuals també permeten palesar que les polítiques d’habitatge a les Illes Balears s’impulsen de manera exponencial a partir de l’any 2018, amb el tàndem Francina Armengol i Pedro Sánchez com a presidents del Govern de les Illes Balears i del Govern d’Espanya respectivament.

“Aquestes dades posen de relleu el nul interès del PP per fer de l’accés a l’habitatge un dret fonamental i l’aposta clara dels governs progressistes presidits per Armengol i Sánchez”, ha realçat Bonet, recordant que durant el govern de Bauzá, lluny de construir-hi cap nou habitatge protegit es va vendre l’únic solar que s’hi anava a destinar.

Contràriament, amb el govern presidit per Armengol, es dóna, des de 2015, un nou impuls a l’habitatge, amb la pionera llei d’Habitatge aprovada la passada legislatura i amb la previsió d’incrementar el parc públic d’habitatge més d’un 50% abans del final de la legislatura en curs, amb la posada a disposició de qui ho necessiti més de mil nous pisos.

Source: Actualitat Fedaració Mallorca

Comments are closed