Els socialistes de Felanitx denuncien que les mancances de neteja estan provocant problemes de salubritat al municipi

Xisco Duarte, portaveu del PSIB-PSOE, lamenta que el municipi estigui més brut que mai i que, l’equip de govern, no només no compleixi amb la seva obligació de garantir un servei de neteja adequat, sinó que carregui la responsabilitat de la brutícia sobre els veïns i veïnes

Els socialistes de Felanitx denuncien que el municipi està més brut que mai i que, l’equip de govern no només no compleix amb la seva obligació de garantir un servei de neteja adequat, sinó que càrrega tota la responsabilitat de la brutícia sobre els veïns i veïnes.

Xisco Duarte, portaveu dels socialistes de Felanitx, denuncia que la mala gestió de l’Ajuntament estigui provocant problemes de salubritat als carrers del nucli urbà, afectant els ciutadans i ciutadanes de la localitat, a més de produir una imatge molt negativa també per als visitants.

“Només cal fer una passejada pels carrers per a comprovar-ho -denúncia Duarte- contenidors desbordats, papereres plenes, entorns deteriorats, estris abandonats, excrements d’animals i brutícia incrustada en el sòl, i molta sense recollir durant setmanes. Des de fa mesos que la brutícia augmenta en tot el terme municipal, però amb l’arribada de la calor, la presència de fems al carrer també suposen problemes de salubritat, amb males olors, plagues d’insectes… i inclòs, dificultats de mobilitat”.

Els socialistes de Felanitx consideren que tot i que les queixes dels ciutadans sobre la falta de neteja són constants, “els responsables municipals no estan donant-los cap resposta. Fa quasi un any que Catalina Soler és la responsable de posar remei a aquest problema, però ha estat incapaç d’aportar cap solució, tot i que ha tingut més recursos que mai per fer front a aquest problema”, assenyalen.

Expliquen que la regidora del Partit Popular “no tan sols té com extra el servei de vigilància de l’entorn rural, sinó que l’Ajuntament paga factures cada mes fora de contracte per fer neteges extraordinàries que no en fa la concessionària; i també les hores que la brigada municipal hi dedica en lloc de fer altres tasques. Així i tot, les mancances de neteja que té Felanitx augmenten”.

Per a Xisco Duarte es posa de manifest, a més a més, la manca d’integritat de Soler “qui va fer una campanya política contra la gestió del servei per part del govern d’esquerres quan estaven en l’oposició, culpant a l’Ajuntament de no fer feina per acabar amb la brutícia i amb l’incivisme. Amb el canvi de govern, amb Catalina Soler al capdavant, ens trobem amb un municipi més brut que mai, la qual cosa demostra la incapacitat total de la regidora per posar el remei al problema que ella mateixa deia que sabia com solucionar”, declara.

“Per tot això, els i les socialistes de Felanitx demanem a l’equip de govern que cerquin tots els mitjans necessaris per solucionar aquesta situació, sense que afecti la butxaca dels felanitxers i felanitxeres, i que deixin de culpar a la ciutadania, que són les víctimes de la mala gestió del consistori”, conclou Duarte.

Leave a Reply