Els Socialistes de Mallorca consideren una “absoluta vergonya i un menyspreu a les víctimes” que el PP de Llucmajor segueixi sense condemnar el cop d’estat i la dictadura

L’Ajuntament de Llucmajor va fer enrere en el darrer moment la seva participació en els actes d’homenatge a les víctimes convocats per Memòria de Mallorca els passats 18 i 19 de juliol

Els Socialistes de Mallorca qualifiquen “d’absoluta vergonya, menyspreu cap a les víctimes i insult a la memòria democràtica” que el PP de Llucmajor hagi votat en contra d’una moció presentada pel Grup Municipal Socialista al consistori per rebutjar i condemnar el cop d’estat i la dictadura franquista.

Els socialistes de Llucmajor han presentat aquesta moció “per dir alt i clar que la immensa majoria de llucmajorers i llucmajoreres ens posicionam en contra del cop d’estat i a favor de dignificar la memòria de les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista, a les quals l’equip de govern, encapçalat per la dreta i la ultradreta, ha donat l’esquena”.

Cal recordar que els passats 18 i 19 de juliol, Memòria de Mallorca va promoure homenatges a les víctimes de la guerra civil i el franquisme a tots els ajuntaments de l’illa, instant els consistoris a col·locar crespons negres en senyal de condemna del cop d’estat i la dictadura. Tots els ajuntaments en els quals els socialistes formen part dels equips de govern es varen sumar.

L’Ajuntament de Llucmajor, inicialment, també es va sumar a la iniciativa, però tot d’una va fer marxa enrere la decisió, “evidenciant que qui comanda al municipi és la ultradreta i que el PP, una vegada més, hi va a remolc i els blanqueja”, denuncien els socialistes.

Ara, els Socialistes de Llucmajor i de Mallorca es feliciten perquè aquesta moció hagi sortit endavant i que la majoria de l’ajuntament, finalment, rebutgi i condemni el cop d’estat. “Ens hauria agradat que hagués estat de manera unànime, però està comprovat que mentre el PP necessiti l’extrema dreta per governar, quedarà totalment exposada al ‘mando y ordeno’ que tant els agrada,”, asseveren els socialistes.

La moció, a més de sol·licitar la reafirmació en la condemna i la repudia del cop d’estat del 36 i la dictadura franquista, demana que, a partir d’ara, cada 18 de juliol les banderes dels edificis oficials del municipi onegin a mitja asta i que se celebri el 31 d’octubre com a Dia de les Víctimes del Cop d’Estat, la Guerra Civil i la Dictadura i el 8 de maig com a Dia de les Persones Exiliades.

La moció ha estat aprovada amb els vots en contra de PP, ASI, Ciutadans i els dos exregidors de Vox.

Leave a Reply