Els batles i batlesses socialistes de Mallorca valoren molt positivament el reforç del paper municipalista del Consell de Mallorca en aquesta legislatura

Andreu Alcover, portaveu de Grup Socialista del Consell, ha destacat la capacitat de la institució insular d’adaptar-se a les necessitats urgents dels pobles de l’illa al darrer any, sense deixar de costat els projectes de futur previstos cap a una Mallorca més sostenible, més cohesionada, més equitativa i més moderna

Els ajuntaments socialistes de Mallorca han participat avui en l’Assemblea de Batles i Batlesses celebrada a l’Auditori d’Alcúdia, una sessió de feina convocada pel Consell de Mallorca per fer balanç de les iniciatives impulsades des de la institució insular al darrer any, per fer escolta activa i recollir les propostes i necessitats dels municipis.

Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca, ha fet un recorregut per les accions més destacades que s’han desenvolupat al darrer any per ajudar als ajuntaments, a les famílies, empresaris i autònoms per a fer front a les conseqüències derivades pandèmia.

“Hem reforçat el nostre paper municipalista, no només amb recursos econòmics per als ajuntaments, amb una inversió que supera 70M€, sinó també reforçant els serveis socials, donant suport a la gestió d’ajuts i d’altres serveis”, ha explicat Cladera.

Els batles i batlesses socialistes han valorat molt positivament aquest esforç econòmic que ha permès impulsar diversos plans d’ajudes directes per als més vulnerables i per a tots els negocis que s’han vist afectats per les restriccions derivades de la Covid-19. Ajudes que s’han distribuït de forma àgil, arribant a tots i cadascun dels beneficiaris en temps rècord.

També han expressat el seu reconeixement al compromís del Consell de Mallorca de donar suport a tots els ajuntaments de Mallorca per a reduir la temporalitat a l’ocupació pública una vegada aprovat el Decret Llei presentat pel Govern de l’Estat.

“Es torna a posar de manifest que el Consell de Mallorca és una administració útil, eficient i moderna, que ha sabut adaptar-se de forma àgil a les circumstàncies sobrevingudes per la pandèmia sense deixar de costat els projectes de futur que tenim per a Mallorca”, ha expressat Andreu Alcover, portaveu del grup Socialista del Consell de Mallorca.

En aquest sentit, Alcover ha volgut destacar el gran esforç que s’ha fet des del Consell de Mallorca per a reduir la taxa de residus sòlids urbans als ajuntaments de l’illa “amb la finalitat que aquesta rebaixa repercuteixi directament en les butxaques dels mallorquins i mallorquines, que l’any 2022 ja pagaran menys per aquest servei”.

Per altra banda, també ha destacat el projecte de promoció turística que s’està impulsant des de la institució insular, “un projecte que ja defineix un nou model de turisme més sostenible, més equitatiu quant a la distribució de la riquesa i menys estacional, promovent accions per allargar la temporada i per atraure a altres sectors de visitants a la tardor i a l’hivern, que puguin gaudir de les nostres propostes esportives, culturals, gastronòmiques…”.

Així mateix, el portaveu dels Socialistes ha valorat el pla Mallorca Circular dissenyat pel Consell, que serà desenvolupat amb els fons europeus Next Generation i que inclou projectes de sostenibilitat, d’igualtat i de modernització per als municipis de Mallorca.

Per a finalitzar, Alcover ha destacat la transparència i accessibilitat del Consell de Mallorca, que ha fet feina constant al costat dels ajuntaments de l’illa. “El contacte amb els ajuntaments ha estat més seguit i més intens que mai, fent un seguiment de les mesures derivades de la pandèmia, donant solucions i aportant sortides efectives a la crisi i, a la vegada, impulsant de forma coordinada els projectes d’inversions municipals per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de tots els pobles i ciutats de Mallorca”.

Leave a Reply