Els Socialistes de Mallorca arrenquen el procés congressual com a principal força insular i “centrats en continuar treballant per a la recuperació”

Cosme Bonet: “Ens demanam si Marga Prohens ja ha assumit que per ser presidenta del Govern en un improbable futur necessitarà que Jorge Campos sigui el seu vicepresident”

La Federació Socialista de Mallorca (FSM) arrenca avui el període congressual com a principal força política de l’illa i “centrats en salvar vides i amb la recuperació econòmica des de tots els nivells de l’administració”.

Així ho ha explicat el president dels Socialistes de Mallorca, Cosme Bonet, qui també ha estat nomenat coordinador de la ponència del 14è Congrés de l’FSM, que se celebrarà després de l’autonòmic. “Som el primer partit de Mallorca i de Balears, amb més força, representació i responsabilitat que mai i governant des de més institucions que mai”, ha recordat.

L’inici dels tràmits per a la celebració del congrés dels Socialistes de Mallorca coincideix, precisament, amb la proclamació de Marga Prohens com a presidenta del PP de les Illes Balears, a la qual el socialista ha demanat que treballi en benefici de tots els ciutadans de les Illes.

No obstant això, Bonet ha lamentat que “el PP proclamarà Prohens com a nova líder amb el lema Centrats en l’Alternativa, però la realitat és que veim un PP més descentrat que mai, completament escorat a la dreta i que necessitarà fer vicepresident a Jorge Campos si vol governar a l’arxipèlag; ens demanam si Prohens ja ho té assumit”.

Aquesta deriva cap a la dreta és més evident aquests dies mai, tal com ho palesen les darreres declaracions de Pablo Casado, ha asseverat el també portaveu del PSIB-PSOE, amb les quals “només vol contentar els elements més retrògrads del Partit Popular, amb les lamentables declaracions sobre el cop d’estat del 36 com mostra d’aquesta deriva”.

Bonet també considera “una declaració d’intencions que la convidada estrella” del Congrés del PP balear sigui la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, símptoma que “Casado deu estar qüestionat”. Respecte d’això, el socialista ha alertat que “havent pogut triar un perfil més moderat, com Alberto Núñez Feijóo, han decidit triar el model populista d’Ayuso”.

Segons ha exposat Bonet, això és deu al fet que “al PP li preocupa que siguem les Illes Balears o la Comunitat Valenciana qui estirem de l’economia, i aquesta preocupació només té sentit des d’una visió centrada en Madrid”, ha exposat Bonet, incidint en el fet que “a nosaltres allò que ens preocupa és que Prohens prengui com a exemple una persona que no té una visió global d’Espanya i que menysprea la capacitat de dinamisme econòmic de les Illes Balears”.

Finalment, Bonet ha lamentat que si el model de Prohens es basarà en el d’Ayuso “hem d’estar preocupats, perquè no veim cap alternativa vàlida per a les Illes Balears”, alhora que ha demanat a la nova líder del PP balear “si ja ha assumit que per ser presidenta del Govern de les Illes Balears en un improbable futur, necessitarà que Jorge Campos sigui el seu vicepresident”.

 

Comitè Organitzador del 14è Congrés de la Federació Socialista de Mallorca

 

Coordinador: Miquel Ángel Coll

Coordinador adjunt: Tolo Aguilar

Antònia Sastre, Tomeu Bauzà, Aina Munar, Juanan García, Rafel Aulet, Marga Portells

 

Comitè Coordinador de la Ponència

 

Coordinador: Cosme Bonet

Coordinadors adjunts: Andreu Alcover, Bea Gamundí.

Vocals: Omar Lamin, Juli Dalmau, Rosa Bestard, Miquel Vadell, Nati Francés, Maria Bel Llinàs

Leave a Reply