El Pla Insular d’Accessibilitat serà una realitat el primer semestre de 2020

El Conseller Executiu de Drets Socials, Javier de Juan, ha assegurat que “es tracta d’una mesura estratègica per poder atendre les persones en el seu entorn comunitari i garantir la igualtat d’oportunitats”

El nou Pla Insular d’Accessibilitat serà una realitat durant el primer semestre de 2020. Així ho ha acordat avui el Ple del Consell Insular de Mallorca, “donant cos a un tema que serà prioritari en aquesta legislatura, com és l’accessibilitat”, segons ha assegurat el Conseller Executiu de Drets Socials, el socialista Javier de Juan.

“Des de l’IMAS serà un pilar fonamental aquesta legislatura donar un impuls a l’accessibilitat”, ha assegurat de Juan, ja que “pels socialistes és un puntal estratègic per poder atendre les persones en el seu entorn, a més de necessari per garantir la igualtat d’oportunitats”.

En aquest sentit, el responsable de Drets  Socials ha recordat que “des de l’IMAS fa temps que estam fent feina en el Pla Insular d’Accessibilitat, ja que ens hi obliga la Llei d’Accessibilitat Autonòmica”, i ha destacat que s’ha fet feina, especialment, amb “els municipis de menys de 20.000 habitants”.

Precisament, assessorar els municipis perquè aprovin o actualitzin les seves normatives en matèria d’accessibilitat “i ajudar-los a prioritzar les actuacions més necessàries” és un dels punts clau de l’acord que ha aprovat avui el Ple del Consell, així com impulsar la tasca de la Taula d’Accessibilitat de Mallorca, referent de coordinació entre institucions i entitats en aquesta matèria.

A més, el Ple ha acordat la creació d’una Oficina Insular per a l’Accessibilitat Universal, “seguint en la línia ja marcada des de l’IMAS en les reunions que havíem duit a terme amb el Govern”, segons ha explicat el conseller socialista, que ha destacat, a més, que “l’IMAS assessorarà el Consell de Mallorca per assegurar que totes les seves dependències compleixen amb els criteris d’accessibilitat.

Per la seva banda, la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha felicitat tots els grups “per la capacitat d’entesa i de diàleg i l’esperit de consens” que ha permès l’aprovació per assentiment d’aquesta iniciativa, i també que s’hagi donat llum verda per unanimitat a un seguit de mesures per millorar la coordinació entre el Consell de Mallorca i el Govern Balear en matèria de turisme, seguint en la línia marcada pel govern liderat pels socialistes.

Per últim, el Ple del Consell ha guardat un minut de silenci pels guàrdies civils Diego Salvá i Carlos Saenz de Tejada, assassinats avui fa 10 anys en un atemptat de la banda terrorista ETA a Palmanova.

Leave a Reply