El Ple del Consell dóna llum verda al Pla Mallorca Reacciona

Alcover: “És d’una urgència vital que el Pla Reacciona comenci a caminar perquè puguem veure els seus efectes quant abans”

El Ple del Consell ha donat avui llum verda a la modificació de crèdit que permet dotar de “contingut econòmic” el Pla Mallorca Reacciona, el qual “suposa el full de ruta per a la recuperació econòmica de l’illa de Mallorca” tal com ha expressat el Portaveu del Grup Socialista, Andreu Alcover.

Així, es mobilitzen una part dels 88,8 milions d’euros provinents de recursos propis del Consell, fet  que Alcover ha considerat “d’una urgència vital”, ja que “aquestes mesures no tenen cap sentit si no es doten de contingut econòmic” i “necessitam veure els efectes del Pla Reacciona quant abans”.

En aquest sentit, Alcover ha emfatitzat que “el Consell ha presentat Mallorca Reacciona en un temps rècord, fent palesa la seva capacitat d’adaptació” a les conseqüències derivades de la pandèmia de la Covid-19.

“Tota la societat està d’acord que, qualsevol mesura que vagi destinada a reactivar l’economia ara mateix, és d’una urgència vital”, ha assegurat el portaveu socialista, que per aquest motiu ha rebutjat les crítiques d’alguns grups de l’oposició, que “demanaven deixar la mesura damunt la taula, i fins i tot la retirada del punt, per tenir més temps d’estudiar-la”.

Alcover ha assegurat que “es pot estar d’acord o en contra de la modificació, fins i tot abstenir-se. Qualsevol opció és legítima, però no es pot demanar més temps per estudiar-la” ja que “ara mateix el que no tenim és temps”, i “ajornar aquestes modificacions de crèdit suposaria posar pals a les rodes als esforços de les administracions per reactivar l’economia, cosa que Mallorca no es pot permetre”.

De tota manera, Alcover ha estès la mà als grups de l’oposició, recordant que “Mallorca Reacciona és un Pla que es troba permanentment obert i subjecte a modificacions per tal d’adaptar-lo a la realitat canviant que vivim” i, per tant, “sempre es podran incorporar o adaptar mesures amb les aportacions que facin els diferents grups polítics del Consell”.

Leave a Reply