El PSIB-PSOE celebra les ajudes a la restauració del Consell, que “demostra una gran agilitat per adaptar-se a la realitat canviant i fer costat a un dels sectors més castigats”

Andreu Alcover ha valorat l’aprovació per unanimitat de la modificació de crèdit, ja que “valida una mesura absolutament positiva tant per la celeritat com pel contingut”

El PSIB-PSOE ha celebrat avui l’aprovació en Ple extraordinari i urgent de la modificació de crèdit que permetrà al Consell de Mallorca concedir ajuts al sector de la restauració per valor de cinc milions d’euros.

El portaveu del Grup Socialista a la institució insular, Andreu Alcover, ha fet una valoració molt positiva de la mesura, ja que “demostra la gran capacitat de reacció del Consell de Mallorca, que en només tres dies ha tret una línia d’ajuts per fer costat al sector de la restauració davant les noves mesures de protecció”.

Alcover ha alabat tant la mesura, que preveu ajuts de 1.500€ per a establiments amb menys de 20 treballadors, com la celeritat a l’hora d’impulsar-la i l’agilització dels tràmits, que permetrà que els recursos arribin amb la màxima rapidesa possible. També ha destacat el fet que el crèdit es pugui ampliar si més establiments dels previstos sol·liciten l’ajut.

En aquest sentit, el socialista ha destacat que “la crisi és gravíssima i aquesta ajuda no suposa, evidentment, el rescat del sector, però és una mesura de contenció que permet donar un suport immediat mentre es treballa la planificació d’altres ajuts, i el fet que s’hagi aprovat per unanimitat en reafirma la seva validesa”.

Igualment, ha recordat a l’oposició que “no té sentit que es demani previsió quan ens trobam davant d’una realitat canviant i absolutament imprevisible, en la qual la situació es gira en qüestió de setmanes”. Per això, però, ha reivindicat “la capacitat de reacció que ha demostrat el Consell, que una vegada més, com ja va fer amb el Pla Mallorca Reacciona, activa tots els recursos i força la maquinària per tirar endavant una molt bona mesura i gestionar les ajudes en un temps rècord”.

De la mateixa manera, ha rebutjat certes crítiques de l’oposició que asseguren que les ajudes no són suficients, ja que “si bé sempre es pot fer més, i així ho té previst el govern amb una mica més de temps, el que és segur és que els partits que tant defensaven l’economia de mercat, ara reconeixen tàcitament que els seus principis no valen per gestionar una crisi, mentre que els de l’esquerra sí”.

Leave a Reply