Els Socialistes de Sóller denuncien l’actitud antidemocràtica del batle de Sóller en les convocatòries dels plens extraordinaris

Des del grup municipal socialista demanen una altra vegada que s’acabi amb aquesta mala praxi i anuncien que faran tot el que estigui en les seves mans perquè tot això s’acabi

El grup municipal del PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Sóller ha manifestat la seva indignació per l’abús que fa el batle, Carlos Simarro, de les convocatòries de plens extraordinaris als quals es duen punts que no han passat per Comissió Informativa amb temps suficient, fet que impedeix que tots els regidors i regidores de la corporació puguin estudiar-los amb calma.

El darrer cas s’ha donat amb el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima del municipi de Sóller, un document de 275 pàgines que es va dur a Comissió Informativa el dilluns dia 14 de desembre a les 13:30, i que va anar a aprovar-se al Ple el dimarts dia 15 a les 14:30, sense que haguessin passat ni 48 hores entre Comissió i Ple.

Però aquest no és un cas aïllat. Ja va passar en l’anterior ple extraordinari on es va arribar a l’extrem de convocar una comissió just una hora abans de celebrar-se el ple. Un ple on s’hi duien ni més ni menys que 3 megaprojectes per valor de més de 6 milions d’euros.

Per als socialistes, tot això demostra que aquesta actitud respon a una intenció clara, per part de Simarro, d’ocultar informació i evitar que la ciutadania i la corporació coneguin amb temps les vertaderes intencions de l’equip de govern.

Simarro mostra així la seva cara més fosca, consideren els socialistes, i els seus tics antidemocràtics que ja varen ser la seva tònica habitual en anteriors mandats.

Per això, els Socialistes de Sóller han denunciat que aquesta pràctica és absolutament impresentable perquè resta oportunitats a la ciutadania per poder estar informada i participar de la política municipal; així com als regidors i regidores dels grups de l’oposició, que veuen mancada la seva capacitat de feina i d’accés als documents i recursos tècnics de l’Ajuntament per poder controlar l’acció de l’equip de govern.

No tot val: la ciutadania demana transparència i retre comptes davant tothom.  Aquesta actitud no és admissible per als socialistes i, a més a més, va en contra de totes les recomanacions de transparència i bon govern que fan la majoria d’organismes públics i entitats cíviques.

El Partit Popular segueix mostrant, així, la seva cara més autoritària, opaca i dictatorial. Des del grup municipal socialista han demanat una altra vegada que s’acabi amb aquesta mala praxi i han anunciat que faran tot el que estigui en les seves mans perquè tot això s’acabi.

Leave a Reply