Els Socialistes de Felanitx lamenten que l’equip de govern rebutgi ampliar les terrasses, com fa setmanes que demana el PSIB-PSOE

Els socialistes han votat en contra dels pressuposts per al 2021 perquè inclouen retallades i no contemplen les urgències socials i econòmiques derivades de la COVID-19

Els Socialistes de Felanitx lamenten que l’equip de govern hagi rebutjat, en diverses ocasions, l’ampliació de les terrasses dels bars del municipi, per mor de les restriccions per la COVID-19, tal com han demanat els socialistes a través d’una moció presentada en les darreres dues plenàries.

Es tracta d’una mesura necessària i urgent per a Felanitx, segons el portaveu socialista Xisco Duarte, perquè “per les restriccions per aturar l’expansió de la COVID-19 els negocis de restauració han de tenir el seu interior tancat i sols poden utilitzar el 75% de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires, per la qual cosa consideram urgent concedir una ampliació de terrasses tal com fan la majoria de municipis”.

En concret, els socialistes han demanat que la durada de l’ampliació de les terrasses s’estengui fins a la finalització de l’Estat d’Alarma el 9 de maig del 2021, com es fa a altres llocs. En qualsevol cas, els socialistes “mostram la nostra decepció davant aquest nou rebuig i entenem que l’equip de govern veta la tasca de l’oposició votant en contra de les nostres propostes, perjudicant amb el seu vot partidista a la restauració del poble de Felanitx”.

Per això, els Socialistes de Felanitx demanen al batle que reflexioni, faci enrere i accepti la proposta socialista “per donar oxigen a un sector que el necessita en un moment de màxima dificultat, com és la restauració”.

Vot en contra dels socialistes al pressupost del 2021

D’altra banda, els Socialistes de Felanitx també han expressat el seu rebuig als pressuposts per al 2021, perquè “no reflecteixen la realitat del moment ni contemplen els efectes socials i econòmics que està provocant la pandèmia”, ha denunciat Duarte.

Per als socialistes, els pressuposts, validats amb el vot d’un regidor trànsfuga, “són poc ambiciosos i notablement insuficients en les partides dedicades a inversions i a alleujar les conseqüències de la COVID-19”.

Per això, el Grup Municipal Socialista ha lamentat que no s’hagi arribat a cap consens i que ni el batle ni el seu equip hagin fet cap oferiment de diàleg per a aprovar un pressupost tan important. De fet, “ens han presentat els comptes sense marge de maniobra i amb una indisposició total per a treballar de forma conjunta, govern i oposició, com reclama la ciutadania i com exigeixen els esdeveniments després d’una pandèmia tan devastadora”, ha criticat el portaveu socialista

Tot plegat, és senyal que “l’equip de govern no té projecte per a Felanitx, perquè no hi ha cap pla ambiciós als serveis socials que ajudi als felanitxers i felanitxeres a passar un hivern tan dur com el que tenim, tampoc veim cap pla de suport específic als sectors productius i al teixit empresarial i, a més a més, preveuen una retallada de prop de 100.000 euros en cultura, atacant així directament a tot el teixit cultural i la indústria que hi ha darrere”, ha denunciat Duarte.

Un altre aspecte alarmant dels pressuposts, han detectat els socialistes, és que el batle i el seu equip volen disposar del superàvit per fer projectes que no són els que la situació actual requereix, com ajudes que no especifiquen, la construcció del clavegueram de sa Punta, la pista d’atletisme, la deixalleria, arreglar carrers, netejar la zona de l’abocador de can Alou i construir un auditori, entre altres propostes.

“Els socialistes consideram que ara mateix el superàvit és per fer front a un dels anys més complicats de la nostra història, on el realment imprescindible és estar al costat de la gent, de les seves necessitats i no destinar-lo a usos partidistes”. Per tot plegat, els Socialistes de Felanitx votat en contra als pressuposts “per responsabilitat amb el nostre projecte i per solidaritat amb els milers de persones que passen dificultats i que veuen amb estupor els pressuposts de l’equip de govern”.

Leave a Reply