Els partits del Pacte del Consell de Mallorca presenten propostes per continuar liderant la recuperació econòmica, fomentar l’economia circular, polítiques d’inclusió social i una mobilitat més sostenible

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem presenten 83 propostes de resolució sorgides del debat de política general que “demostren la vigència dels Acords de Raixa” i que es votaran el proper Ple ordinari del Consell

Els portaveus dels grups polítics que conformen el Pacte, PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem al Consell de Mallorca han registrat avui les 83 propostes de resolució conjuntes sorgides del debat de política general i que es votaran a la sessió plenària de dia 9 de setembre. Els portaveus, han destacat que “presentam unes propostes per seguir millorant la mobilitat de l’illa, fomentar l’economia circular i fer de Mallorca una illa més sostenible i inclusiva”.

El portaveu del Grup Socialista, Andreu Alcover, ha destacat el caràcter social i de reactivació econòmica d’aquestes propostes “amb les quals consolidem el paper de lideratge del Consell en l’estratègia de reactivació econòmica de Mallorca i en el desenvolupament d’un escut social sense precedents, demostrant la utilitat i la capacitat de gestió eficaç i eficient d’aquesta institució”.

Alcover ha destacat així mateix la feina que està fent l’equip de govern “per dissenyar un projecte de futur basat en un creixement més sostenible, amb un pla ambiciós com a ‘Mallorca Circular’, on s’inclouen un bon nombre de projectes per fomentar l’economia circular de forma transversal a Mallorca, així com a polítiques d’igualtat i de cohesió territorial que ens permetran avançar cap a altres models productius”.

Finalment, el portaveu socialista ha assenyalat que “aquestes propostes reivindiquen la vigència dels Acords de Raixa com a full de ruta del pacte”.

Guillem Balboa, portaveu de MÉS per Mallorca, ha destacat que “consideram que cal refermar l’impuls i el suport als ajuntaments, associacions i empreses per desenvolupar iniciatives culturals,

patrimonials i lingüístiques i en aquest sentit apostam per crear un programa de tècnics de Patrimoni per assessorar els municipis en matèria patrimonial. Seguint amb aquesta línia de suport als ajuntaments proposam igualment ajuts de formació i assessorament als municipis per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

“No volem deixar de banda el nostre compromís amb l’autogovern de Mallorca i per això reivindicam el traspàs de totes les competències pròpies encara pendents d’assolir i finalment, apostam per la creació de la Mesa de la Diversitat i la Interculturalitat de Mallorca, per avançar en la construcció d’una societat cohesionada i inclusiva”, ha explicat Guillem Balboa.

Per la seva part, Magdalena Gelabert, portaveu d’Unides Podem, ha explicat que “no ha estat un any fàcil, la pandèmia ens ha canviat per complet i ens ha demostrat que enfortir el nostre servei públic i allunyar-lo de les polítiques neoliberals és fonamental”.

Gelabert també ha ratificat que “Des d’Unides Podem, encarem aquest any fent propostes per seguir millorant la mobilitat de Mallorca i fer-la més sostenible mitjançant propostes com el carril Bus-VAO o la descarbonització de l’illa de Dragonera mitjançant un parc solar. Seguirem fomentant l’economia circular amb la projecció de cinc plantes de compostatge per tancar el cercle de matèria orgànica,  reforçar el projecte ‘Housing’ i seguir treballant sense descans per una Mallorca inclusiva que no deixi a ningú enrere”.

Leave a Reply