Els partits del Pacte al Consell de Mallorca presenten propostes per una Mallorca més justa, més feminista i més sostenible

PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unidas Podemos presenten 101 propostes que “demostren la vigència dels Acords de Raixa” i que es ratificaran el proper Ple ordinari del Consell

Els portaveus dels grups polítics que conformen el Pacte, PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unides Podem al Consell de Mallorca han registrat avui les 101 propostes de resolució conjuntes sorgides del debat de política general i que es ratificaran a la sessió plenària de dia 8 d’octubre. Andreu Alcover, Guillem Balboa i Magdalena Gelabert han destacat que “la intenció general de les propostes és continuar i actualitzar els Acords de Raixa per adequar-los a les circumstàncies de la pandèmia” i “construir una Mallorca més justa, feminista i sostenible”.

El Portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha assegurat que “hem presentat 101 propostes que dibuixen el futur proper que volem pel Consell de Mallorca i per a la nostra illa”, i que “van en la línia marcada pels Acords de Raixa, que segueixen plenament vigents”. El socialista ha destacat que les mesures “impulsen la reactivació econòmica”, emfatitzant el paper cabdal del turisme, per a la qual cosa “serà clau la transferència de les competències d’ordenació turística, que permetrà donar un impuls al paper del Consell en la seva gestió”. Alcover, a més, ha posat de relleu les propostes en matèria de serveis socials i igualtat, destacant “la importància de l’IMAS en la lluita contra la pandèmia i procurant que no quedi enrere ningú”.

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Guillem Balboa, ha destacat que el document conjunt preveu “tres grans línies de feina”. “En primer lloc, es tracta de disposar de recursos i per això reclamam disposar de les bestretes que ens deu el Govern i poder fer ús dels romanents”, ha apuntat. Els altres dos puntals són “la diversificació i reactivació econòmica a través de polítiques concretes com els plans d’ocupació o la inversió en indústries culturals” i també “l’adquisició de noves competències per al Consell, com podrien ser litoral, transport terrestre i agricultura”.

Per la seva part, Magdalena Gelabert, portaveu de Unidas Podemos, ha explicat que “a totes ens consta que ha estat un any difícil, ple d’irregularitats i que ens hem hagut d’adaptar sobre la marxa, però això no ha fet més que reforçar la idea amb la qual ja partia aquest Consell, i és que hem de fer de la salut pública un bé bàsic comú a protegir des d’allò públic. Això només ho aconseguirem fent polítiques verdes, feministes i socials. Des de Unidas Podemos volem remarcar la necessitat de disposar de les competències en ordenació turística. Ja hem deixat clar diverses vegades que el possible augment del 15% dels hotels no és el model que busquem”.

Leave a Reply