El PSIB-PSOE rebutja les acusacions de censura del PP i reclama a Llorenç Galmés que respecti el torn de paraula en els Plens

Alcover ha criticat que el PP ha volgut llegir una proposta de declaració institucional “demagògica i buida de contingut” sense el suport de tots els grups

El Portaveu del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha rebutjat fermament aquest dijous les acusacions de censura per part del Portaveu del Partit Popular al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Els fets s’han produït en la sessió ordinària del Ple, quan Galmés ha interromput la sessió, sense tenir el torn de paraula, per llegir una proposta de Declaració Institucional que no comptava amb el suport de tots els grups, per la qual cosa li ha estat retirada la paraula.

“Llorenç Galmés ens té acostumats , a cada Ple, a parlar sense tenir la paraula. No respecta el torn i, a més, quan se’l crida a l’ordre, parla de censura”, ha lamentat el portaveu socialista, Andreu Alcover.

Alcover ha recordat que “per llegir una declaració institucional, fa falta el suport de tots els grups, i Galmés no el tenia perquè ha presentat una proposta absolutament demagògica i buida de contingut que no tenia cap sentit tal com estava redactada”.

De fet, el socialista ha assegurat que “evidentment, s’ha de trobar una solució a l’apujada del preu de l’electricitat, però el text del PP no recollia cap proposta. No és quelcom que s’hagués de tractar via declaració institucional, hi ha fórmules més adequades”.

“Si algun dia Galmés arriba a presidir el Consell, podrà dirigir les sessions del Ple i adjudicar els torns de paraula. De moment, però, la ciutadania l’ha col·locat a l’oposició, i ha d’aprendre a respectar els torns”, ha recordat Alcover.

Leave a Reply