PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem celebren les primeres passes de la Comissió Política amb l’aprovació del pla de feina per analitzar la gestió dels casos d’explotació sexual de menors

Els partits del Pacte han mostrat la seva satisfacció per la decisió dels grups polítics de El Pi i Ciutadans d’integrar-se a la Comissió

PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem han expressat la seva satisfacció per l’aprovació, aquest dimecres, del pla de feina que permet que comenci a rodar la Comissió Política, que analitzarà les decisions polítiques preses en relació amb els casos d’explotació sexual de persones menors tutelades per l’IMAS.

Els partits del pacte han valorat de forma molt positiva que finalment, tant El Pi com Ciutadans, hagin decidit formar part d’aquest òrgan, que estudiarà les mesures de gestió preses al llarg de les tres darreres legislatures, 2011-2015, 2015-2019 i 2019-2021, els deu darrers anys en els quals han existit protocols aprovats per la Comunitat Autònoma en relació amb aquest assumpte.

D’aquesta manera, es dóna continuïtat al full de ruta acordat al Ple de dia 13 de febrer de 2020, que ja preveia la posada en marxa d’una Comissió Política en el si del Consell Rector de l’IMAS, una vegada presentades les conclusions de la Comissió d’Expertes i Experts.

El Portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha assegurat que la posada en marxa de la Comissió i l’aprovació del seu pla de feina, “és una gran notícia”, ja que “donam continuïtat al full de ruta que ens vàrem marcar al febrer, fent una passa important per comprendre millor les decisions que s’han pres al llarg dels darrers deu anys i seguir avançant cap a una solució”. A més, Alcover ha agraït la participació de El Pi i Ciutadans, afirmant que “és una mostra de coherència, ja que aprofiten l’eina que se’ls ha posat a l’abast per poder conèixer els fets que s’analitzen”. En aquest sentit, ha criticat que, en canvi, “el fet que ni PP ni Vox en vulguin formar part demostra que aquestes formacions tenien més interès en crear un circ mediàtic que en esclarir els fets i posar-se a fer feina pels interessos dels i les menors”.

El portaveu del grup de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha explicat que “la Comissió Política era necessària per donar continuïtat a la feina dels experts” i s’ha mostrat satisfet que “una part de l’oposició accepti a participar d’aquesta comissió” que, a més, “serà oberta i transparent quan es tracti d’avaluar i repassar la feina dels responsables polítics que han anat passant per l’IMAS”.

La portaveu de Unides Podem, Magdalena Gelabert, ha explicat que “des de Unides Podem celebram que aquesta comissió es posi en marxa i esperam que sigui una eina útil per conèixer la gestió i la feina política feta a l’IMAS, i sobretot, saber si es va fer tot el que es podia fer en relació amb l’explotació sexual de persones menors d’edat”. Per altra banda, ha explicat que “per a nosaltres és important que hi hagi transparència i que s’investigui fins al final, perquè si hi va haver responsabilitats polítiques, s’han de depurar”, ha apuntat. “Celebram que El Pi i Ciutadans per fi s’hagin sumat, però no ens estranya gens que PP i Vox no participin. Han utilitzat els menors com a arma política tot aquest temps per desgastar. A l’hora de la veritat, ja sabíem que no vindrien a fer feina. De totes maneres, quan cridem els dirigents del PP que han gestionat l’IMAS, veurem si també es neguen a declarar. Si no, ens haurem de demanar què amaga el PP”.

Leave a Reply