Els Socialistes de Mallorca destaquen l’agilitat en el pagament de les ajudes als sectors afectats per les restriccions, que ja han arribat a 3.700 negocis

La Comissió Executiva ha aprovat una reestructuració per reforçar el vessant social: Nati Francès passarà a ser la secretària d’Acció Social i Xisco Duarte serà el nou secretari de Cultura

La Federació Socialista de Mallorca ha reunit de manera semipresencial el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual, marcada per la crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques i socials, i fixar els objectius prioritaris de feina per als pròxims mesos: frenar els contagis, impulsar la reactivació i el procés de vacunació.

Ha encapçalat la reunió la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, a qui han acompanyat de manera presencial la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el secretari d’Organització de la federació, Miquel Àngel Coll; el president de la federació, Cosme Bonet, i el president del Consell Polític, Lluís Socias. La resta de membres del Consell Polític han participat de manera telemàtica.

El secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, ha posat de manifest, en primer lloc, l’efectivitat de les mesures preses per frenar els contagis i ha agraït al conjunt de la població i, especialment, a les empreses afectades per les restriccions “l’enorme esforç solidari en benefici global de la ciutadania”, un esforç que ha remarcat que “s’ha de reconèixer no només amb paraules sinó també amb fets”.

En aquest sentit, ha incidit en les ajudes aprovades per les institucions, especialment el Consell de Mallorca, i ha recordat que s’acaba d’aprovar un nou paquet d’ajudes per a empreses que no estaven incloses en convocatòries anteriors, com les d’organització d’esdeveniments, els firaires i els balnearis. Respecte d’això, ha destacat l’agilitat amb què s’estan pagant les ajudes: ja s’han abonat 6 milions d’euros a 3.700 negocis de Mallorca.

A més a més, Coll ha explicat que la immensa majoria dels ajuntaments també han pres mesures per ajudar el teixit productiu dels seus municipis i ha reiterat la tasca en aquest sentit dels batles i regidors socialistes, “totalment compromesos per aportar tot el que puguin per ajudar les empreses afectades”.

El tercer objectiu que centrarà la tasca dels socialistes els pròxims mesos és el procés de vacunació, el qual arribarà de manera massiva a les Balears el mes de març, tal com es va comprometre el Govern d’Espanya amb la presidenta Armengol en les reunions mantingudes aquests darrers dies a Madrid.

Coll ha qualificat de molt bona notícia el fet que les Balears estiguin “totalment preparades per vacunar de manera massiva” tan aviat com arribin les vacunes.

D’altra banda, el secretari d’Organització ha anunciat que la Federació Socialista de Mallorca ha aprovat una reestructuració de la Comissió Executiva per reforçar el vessant social.

En aquest sentit, Nati Francès passarà a ser secretària d’Acció Social i Xisco Duarte serà el secretari de Cultura. També s’ha aprovat el pressupost de la Federació per a 2021.

Leave a Reply