Els Socialistes de Sóller, preocupats pel retard de l’Ajuntament en l’elaboració dels projectes de millora de les escoles de la Vall

Les obres de millora les va pactar l’anterior equip de govern (PSOE-MÉS) amb la Conselleria d’Educació i responien a demandes històriques de la comunitat educativa

Els Socialistes de Sóller expressen la màxima preocupació pel retard en la realització dels projectes d’obra de les millores que s’han de realitzar a les escoles de la Vall, les quals es van consensuar amb la comunitat educativa i responen a demandes històriques per als centres educatius sollerics.

Aquestes preocupacions s’han estès després de les declaracions realitzades pel batle de Sóller i la regidora d’Educació del pacte de Govern PP-Cs en el darrer plenari ordinari del consistori, celebrat el dimarts 7 de gener.

“L’equip de govern municipal no ha donat cap garantia de poder tenir aquests projectes enllestits enguany, cosa que pot suposar un retard important, ja que una vegada fet el projecte cal iniciar tot el procés de licitació i contractació”, exposen els socialistes.

Els socialistes també recorden que durant l’anterior mandat, l’equip del pacte de Govern, conformat per MÉS i els mateixos socialistes, va deixar signat un conveni amb la Conselleria d’Educació pel qual es comprometien inversions per valor de 3 milions d’euros, les quals havien estat pactades amb la comunitat educativa i comptaven amb el compromís de l’Ajuntament d’assumir la redacció d’aquests projectes.

A més a més, els socialistes destaquen que els Pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2020 inclouen la partida corresponent per a millores al CEIP Pere Cerdà del Port de Sóller.

És per això que, des del Grup Municipal Socialista demanen a l’Ajuntament “celeritat” en l’elaboració d’aquests projectes, ja que d’una altra manera es poden “posar en risc tant les partides econòmiques com l’execució dels projectes compromesos al ritme que s’havien d’anar executant”.

Leave a Reply