Alcover celebra l’avanç cap a un model progressista amb governs d’esquerres als ajuntaments, al Consell de Mallorca, al Govern i al Govern d’Espanya

El portaveu del Grup Socialista ha expressat que aquest nou executiu obre una nova etapa d’il·lusió i esperança per aplicar polítiques que millorin la qualitat de vida dels ciutadans.

El portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha valorat aquest dimecres la “gran satisfacció” pel fet que puguin coincidir quatre executius de caire socialista a les principals institucions com són, de baix a dalt, els ajuntaments més significatius de Mallorca, al Consell Insular de Mallorca, al Govern de les Illes Balears i ara, amb la investidura del ja president Pedro Sánchez, al Govern d’Espanya.

 

A més, Alcover ha afegit que “aquest nou executiu obre una nova etapa d’il·lusió i esperança per aplicar polítiques progressistes que millorin la qualitat de vida dels ciutadans”. No obstant això, el portaveu ha indicat que “és preocupant l’actitud de deriva de l’oposició de la bancada de la dreta que hi ha en el Congrés dels Diputats, ja que estan fent un atac preventiu a un Govern que encara no ha començat a governar”.

 

Per la qual cosa, ha expressat que “es la primera vegada que hi ha hagut aquest assalt al nou Govern sense prendre cap decisió ni donar-li els cent dies”. També, ha determinat que “les dretes el que han de fer és jutjar les decisions i les polítiques que es vagin fent perquè sinó estam davant un debat més d’argumentaris que d’arguments”. 

Iniciatives del ple del Consell

 

Pel que fa a les iniciatives presentades per l’oposició, Alcover ha destacat que més de la meitat, entre mocions i interpel·lacions presentades, són per temes de medi ambient. Per tant, “ens alegra i és una notícia positiva que l’opisició es preocupi pel medi ambient i que hi hagi aquest debat tan urgent al Consell de Mallorca”, ha expressat.

 

En canvi, el portaveu del Grup Socialista ha valorat “com incoherent” la moció presentada pel Partit Popular sobre l’Impost de Turisme Sostenible. “El PP està despistat perquè ja no saben si volen modificar, mantenir, si estan d’acord o no, si volen retirar, si volen baixar, ara proposen que els municipis puguin decidir”, ha explicat. Alcover ha expressat que “el PSIB-PSOE defensa la llei que es va aprovar el 2016 i que el PP té un cert problema per defensar o no defensar l’impost autonòmic”.

 

Quant a la moció presentada per Proposta per les Illes damunt la derogació de la Llei Montoro, el PSIB-PSOE ha defensat que “és una de les principals reivindicacions dels municipis i esperam arribar a un acord conjunt al Congrés. A més, Alcover ha volgut recordar que “el PP quan està a l’oposició és pro-municipis, però quan governa fa la Llei Montoro”. 

Leave a Reply