La senadora Susanna Moll defensa al ple del Senat la gestió sanitària de les Illes Balears “que ha permès salvar vides i salvar l’economia”

La socialista ha reconegut sentir-se “orgullosa de pertànyer a una comunitat on s’ha prioritzat la cura de les persones”

La senadora del PSIB-PSOE per Mallorca, Susanna Moll, ha defensat en el Ple del Senat la gestió balear de la pandèmia, que ha permès “no només salvar vides, sinó també l’economia, perquè gràcies a la baixa incidència actual podem tornar a engegar la indústria turística” i ha reconegut sentir-se “orgullosa de pertànyer a una comunitat on s’ha prioritzat la cura de les persones”.

Així ho ha defensat la socialista durant el debat d’una moció del PP “plena de falsedats amb l’únic objectiu de desgastar al Govern”, ha denunciat Moll, alhora que ha retret als ‘populars’ que “en lloc de congratular-se de l’èxit del nostre país i del fet que estam sortint de la crisi i salvant vides” impulsin iniciatives com aquesta, en la qual demanen “el que ja s’està duent a terme, com la cogovernança, la vacunació dels més vulnerables o la immunització dels MIR”.

També ha recordat al PP que “reclamen el contrari del que fa quan governen” i que és “molt lloable que ara es preocupin pels països en vies de desenvolupament, però fa uns anys a les Balears varen eliminar la targeta sanitària per als immigrants i va ser el Govern presidit per Armengol qui la va restituir”.

“Per a nosaltres, la prioritat són les persones”, ha ressaltat Moll, motiu pel qual a les Balears es va “prioritzar la salut”. Resultat d’això és que les Illes són la comunitat amb menor excés de mortalitat per COVID-19, amb només un 0,3%, en comparació amb el 37,8% de Madrid, la comunitat amb major percentatge. “Aquesta és la llibertat real, perquè no hi ha llibertat si no estam vius”.

D’altra banda, la senadora ha ressaltat que la campanya de vacunació a Espanya està essent “un èxit considerable”, com evidencia l’informe del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, segons el qual Espanya és un dels països amb la taxa més elevada de persones amb la pauta completa administrada, per davant d’Alemanya, França o Itàlia.

Leave a Reply