A iniciativa del Grup Socialista, el Ple del Consell de Mallorca aprova una moció per defensar l’accés universal a les vacunes contra la COVID-19

El Ple, que ha començat amb un minut de silenci en record de les víctimes de violència masclista, també ha donat llum verda a l’acord que permetrà finançar amb 1,2 milions d’euros l’activitat d’enguany del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació 

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui una moció presentada pel Grup Socialista per a garantir l’accés universal a les vacunes contra la Covid-19. La iniciativa dels socialistes del Consell de Mallorca suposa instar al Govern d’Espanya a garantir que les vacunes es desenvolupin i fabriquin a bastament i distribueixin a temps i de manera justa a tot el món.

En aquest sentit, Andreu Alcover, portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca, ha explicat que la moció insta, així mateix, a prestar assistència tècnica i econòmica a altres Estats, col·laborar en mecanismes establerts per l’OMS per a compartir ciència i recursos, i garantir un repartiment equitatiu de la vacuna entre països.

“És important que totes les administracions ens impliquem en assegurar l’accés universal a la vacuna, perquè és una qüestió de salut pública que ens afecta a tots. Hem d’assegurar per tant, una distribució equitativa de les vacunes i que els drets de propietat industrial no impedeixen a cap país ni regió garantir el dret a la salut”, declara Alcover.

Per altra banda, el grup socialista del Consell de Mallorca mostra la seva satisfacció davant l’anunci que s’ha fet al Ple d’esgotar totes les vies possibles per a anul·lar la protecció de sa Feixina.

En aquest sentit, la consellera Lorena Oliver, ha defensat que hi ha informes tècnics que demostren que aquest monument no només no té cap valor patrimonial, sinó que a més a més, avui és considerat com el segon monument més gran al feixisme d’Espanya, després del ‘Valle de los Caídos’.

Oliver ha insistit al fet que “la dreta vol conservar-ho amb arguments patrimonials que, amb els informes tècnics no se sostenen. Volen mantenir aquest símbol perquè no volen rompre amb el franquisme i juguen desviant el seu discurs cap a valors patrimonials quan del que estem parlant és d’un símbol franquista, d’un monument d’exaltació al règim feixista que ret homenatge a la repressió i assassinats de la dictadura”, ha expressat.

Noves línies d’ajuts
Per altra banda, cal destacar l’aprovació al Ple de l’acord que permetrà finançar amb 1,2 milions d’euros l’activitat d’enguany del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

El gruix d’aquesta aportació anirà destinat a finançar una vintena de projectes de cooperació que duu a terme el Fons Mallorquí de Solidaritat; també servirà per dur a termes projectes de sensibilització i accions d’emergència.

Així mateix, al Ple d’avui també s’ha aprovat un nou paquet de subvencions per a federacions esportives. Es tracta d’ajudes econòmiques destinades a 7 federacions esportives per la temporada 2020-21 en l’àmbit de l’esport base de Mallorca, que se sumen a les altres 21 aprovades en els plens dels mesos d’abril i maig.

Andreu Alcover ha destacat el valor de totes les ajudes directes i subvencions que atorga la institució insular per donar resposta, de forma àgil i efectiva, a les necessitats d’entitats, de diferents col·lectius i dels sectors de població més vulnerables”.

En aquest sentit, Alcover recorda que a més d’aquests paquets de subvencions, “des del Consell de Mallorca s’estan desenvolupant diversos programes d’ajuts per a famílies, empresaris i autònoms amb una gran agilitat i eficàcia. A Mallorca s’han mobilitzat més de 100 M€ per la reactivació econòmica; en tres mesos també s’han abonat 23 M€ en ajudes directes a 12 mil empresaris i autònoms afectats per la COVID19. I ara es posa en marxa un nou pla d’ajudes de 15,5 M€ pel teixit empresarial local”.

En record de les víctimes de violència masclista
La sessió plenària d’avui ha començat amb un minut de silenci per expressar el rebuig als darrers assassinatsmasclistes ocorregut a Mallorca, a Eivissa i a diverses localitats espanyoles. “Una vegada més, i per desgràcia nostra com a societat, hem de tornar a iniciar el ple fent una condemna de les violències masclistes i recordant les víctimes. Cap d’elles mereix que normalitzem aquest horror”, ha expressat la presidenta Catalina Cladera.

Recursos addicionals

Leave a Reply