El PSIB-PSOE de Felanitx demana que el batle, Jaume Monserrat, es presenti a una reelecció, o una moció de confiança, davant la il·legitimitat de l’equip de govern actual

Coincidint amb la data en la qual Xisco Duarte havia d’assumir la batlia en l’Ajuntament de Felanitx, els socialistes fan balanç de la gestió municipal i denuncien un mal ús dels doblers públics

Coincidint amb la data en la qual Xisco Duarte, portaveu del PSIB-PSOE de Felanitx, havia d’assumir la batlia en l’Ajuntament de Felanitx (aquest dissabte 12 de juny) el grup municipal socialista fa balanç de la gestió de l’actual equip de govern (El Pi i PP).

Cal recordar que segons el pacte signat el 12 de juny de 2019 entre el PSIB-PSOE, Bloc i Pi, Duarte havia de ser el batle de Felanitx fins a final de legislatura “però la traïció d’un exsocialista, sumat a l’ambició de poder d’El Pi i del PP, va fer botar pels aires un pacte que funcionava”, denuncien.

Els socialistes de Felanitx consideren que l’actual batle, Jaume Monserrat, “no ha complit amb el que vàrem a pactar; ni amb la seva paraula, ni amb el que va signar. Es va assegurar la cadira sumant al PP i a un regidor trànsfuga, convertint-se en un batle de dretes amb els vots robats de l’esquerra i per tant, en aquests moments està ocupant un lloc que no li correspon”, expressen.

Per als socialistes de Felanitx, “tot això posa en qüestió la legitimitat d’aquest pacte i demostra, una vegada més, la manera d’actuar de l’actual equip de govern i la facilitat amb la qual enganyen als felanitxers i felanitxeres”, expressen.

Consideren que aquesta qüestió ja és motiu suficient per a demanar la dimissió del batle. “Volem que es presenti a una reelecció o una moció de confiança. Els i les socialistes de Felanitx volem poder expressar el nostre vot en contra, per no complir amb la condició per la qual fou elegit, però sabem que Monserrat es nega a donar la passa i deixar en mans del pacte actual la seva continuïtat. El pacte PP-PI fa aigües, i el lideratge del batle és totalment inexistent, ja que viu sotmès a les directrius que marca el PP quant a la gestió política municipal”.

En aquest sentit, els socialistes Xisco Duarte, Gracia González i Dami Massutí, manifesten la seva disconformitat amb la gestió econòmica de l’Ajuntament i consideren que hi ha també motius suficients per a demanar la dimissió del batle.

“L’equip de govern s’ha menjat més de 4,5 M€ de superàvit mitjançant modificacions de crèdit sense que, a hores d’ara, la percepció de la ciutadania és que a ningú li ha repercutit aquesta despesa milionària. I Més ara, que després de mesos de pandèmia, han canviat les necessitats i prioritats dels nostres veïns i veïnes”.

Duarte, González i Massutí, incideixen que “la ciutadania no mereix uns gestors que prioritzen el clientelisme per damunt de les necessitats d’una crisi com l’actual. El superàvit fou alliberat per moure l’economia local i servir de plataforma perquè no quedes ningú enrere. Però aquesta darrera part sembla que no l’han practicada”, afegeixen.

Els socialistes de Felanitx expliquen que 2020 va tancar amb un superàvit de 9,8 M €, “aquests estalvis permetien a l’Ajuntament afrontar la crisi derivada de la pandèmia amb fortalesa econòmica, acompanyar a quins més ho necessiten, però han preferit buidar la caixa amb projectes no prioritaris a hores d’ara”.

A més a més, “el proper plenari portaran una nova modificació de crèdit que deixaran 5,4 M€ disponibles, quantitat que no bastarà per fer front a la indemnització que han de fer als propietaris de la zona verda de s’Arenal de Portocolom i que avui dia se situa a 6,3 M€, ja que té un augment de 500 € diaris d’interessos”.

Per tant, el PSIB-PSOE de Felanitx denúncia que “ara mateix l’Ajuntament estaria en saldo negatiu, amb menys 900 mil €, la qual cosa suposa que sols en sis mesos que portam de 2021, el pacte PP-Pi no només han deixat a l’Ajuntament eixut, sinó que haurem d’endeutar-nos per fer front a la sentència”.

Per concloure, els socialistes es pregunten si l’equip de govern actual fa contes d’endeutar-se. “La seva gestió ha quedat malmesa, però qui ha quedat malmesa és l’economia municipal que ha passat de tenir capacitat per fer front als reptes actuals i necessitats, a deixar deute, comprometent als futurs consistoris”, conclouen.

Leave a Reply