Pep Lluís Urraca, el batle socialista que ha demostrat que a Santa Eugènia era possible el canvi i una altra manera de fer política

Avui, Pep Lluís Urraca, el primer batle socialista de Santa Eugènia, ha fet el traspàs de batlia al seu soci de govern, Joan Riutort (FSE), en un acte molt emotiu on ha estat acompanyat de familiars, amics, autoritats i una bona representació de la família socialista de Mallorca

El batle socialista de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, ha fet avui el traspàs de batlia al seu soci de govern, Joan Riutort (Feim Santa Eugènia).

A l’acte, celebrat a la plaça de la Vila, han assistit la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet; el secretari General d’Organització de la Federació Socialista de Mallorca, Miquel Àngel Coll; i la portaveu adjunta del Grup Socialista del Consell de Mallorca, Silvana González San Martín, entre altres autoritats.

Durant el seu discurs, abans de fer el relleu, Urraca ha fet balanç d’aquests dos primers anys de govern progressista, un temps marcat per la pandèmia, però en el qual s’ha posat de manifest que era possible el canvi i una altra manera de fer política al municipi de Santa Eugènia.

En primer lloc, obrint el consistori i el seu despatx a tot el poble. “Volíem tornar a acostar l’Ajuntament als veïns i veïnes, volíem mostrar un altre tarannà i demostrar que hi ha altres formes de fer poble, començant per escoltar la gent, posar-nos al seu lloc, entendre els seus problemes i donar-los solucions”, ha expressat.

Entre altres projectes desenvolupats al municipi durant aquests dos primers anys de legislatura -i als que se’ls donarà continuïtat fins al 2023-, Pep Lluís Urraca també ha destacat l’aposta ferma per fer de Santa Eugènia un municipi més sostenible.

En aquest sentit ha destacat la instal·lació de nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics; la implantació de plaques solars per autoconsum compartit al nucli urbà (generant energies netes sense haver d’utilitzar sòl rústic), i el projecte de la deixalleria municipal, parc verd que hi serà subvencionat pel Consell de Mallorca.

“Es faran realitat els sis habitatges públics, que es començaran a construir a partir del setembre gràcies a la feina conjunta entre l’Ajuntament, el Consell i el Govern. I també el setembre, tornarem a estar comunicats amb Santa Maria i Marratxí mitjançant una nova línia d’autobús, una iniciativa de la qual em sent especialment orgullós i que està lligada a un Pla de Mobilitat fet amb la vostra participació”, ha avançat.

El batle ha enumerat, així mateix, diverses inversions municipals en l’escola i en les instal·lacions esportives i ha posat l’accent en la gestió econòmica que s’està fent des del consistori.

“Encara estem sanejant els comptes municipals, però ja hem estructurat i modernitzat el circuit comptable per tal de dur un millor control econòmic. Em sent especialment orgullós de la feina feta per part de tot l’equip per elaborar i controlar els pressupostos de cada regidoria, i per la generositat i esforç amb què ho han fet”.

Esforços que també s’han vist reflectits en el procés de simplificació de tràmits i en l’obertura del portal de transparència, “una tasca pendent des de feia anys”, ha afegit.

Agraïments i reconeixements
En la seva emotiva intervenció, Urraca ha fet repàs també a aquests darrers mesos intensos. “Com alguns ja em deis, seré recordat com el “batle de la pandèmia”, ho tinc assumit, com molts dels batles i batlesses que esteu aquí presents. Jo, com cada un de vosaltres, he fet tot el que he sabut i he pogut, perquè l’important era salvar vides”.

Urraca ha donat les gràcies a tots els empleats de l’ajuntament per la seva tasca durant aquests mesos difícils, “especialment a la Policia i a la brigada, als serveis socials, que han multiplicat esforços i l’entitat Poble Solidari, per la gestió del banc d’aliments”.

També ha volgut agrair a l’oposició que hagi donat suport als projectes “i fer possible que arribéssim a acords pel bé del nostre municipi”.

I a tots els veïns i veïnes de Santa Eugènia. “No tinc paraules per retornar-vos tota l’estima i agraïment que m’heu fet arribar aquests dos anys, me n’enduc un sac ple de bones experiències”.

Ha tingut paraules d’agraïment cap a la seva família, cap a l’agrupació socialista i Feim Santa Eugènia… “I també vull donar les gràcies als autèntics artífexs d’aquesta feinada, en Toni Prim, na Cati Coll, na Lena Guardia, na Cris Ballester i en Joan Riutort pel compromís, la feina, la lleialtat, la paciència i, sobretot, per l’estima cap als nostres veïns i veïnes”.

Per finalitzar, s’ha dirigit a Riutort per desitjar-li sort i encerts; “Joan, amic, fidel, feiner, coherent, senzill, humil… saps que pots comptar amb jo, com jo he comptat amb tu. Gaudeix l’experiència i l’honor que la democràcia i el poble ens han donat”.

Leave a Reply