Els socialistes de Sóller demanen la retirada de la instal·lació de bales de palla que plagia l’obra de Valent i Puigdemasa si no s’obté autorització dels autors

L’Agrupació socialista lamenta que la imatge del poble s’hagi vist perjudicada arran de la iniciativa de l’Ajuntament de replicar una obra artística sense haver demanat permís als seus autors

Els socialistes de Sóller lamenten que la imatge del poble de Sóller s’hagi vist perjudicada arran de la iniciativa de l’Ajuntament de replicar una instal·lació artística sense haver demanat permís als seus autors.

“És un fet molt greu i pot comportar responsabilitats judicials per al consistori”, assenyala Jaume Mateu, portaveu de l’Agrupació socialista de Sóller.

Per als Socialistes de Sóller, les conseqüències d’aquest fet tenen una forta repercussió social i mediàtica i per això demanen una rectificació urgent.

“Davant una errada com aquesta no hi ha més alternativa que, si l’autor no autoritza la instal·lació, rectificar, retirar la proposta i demanar disculpes”.

“Hi ha molts racons de la nostra comarca que també poden acollir activitats culturals temporals a l’aire lliure”, afegeix Mateu.

Així mateix, des de l’Agrupació volen destacar que “una de les virtuts que presenten aquest tipus d’instal·lacions efímeres és treballar amb els materials propis de l’entorn, cosa que tendria sentit a llocs com el Pla de Mallorca, on les bales de palla són la senya d’identitat de les planes de cereals pròpies del centre de l’Illa; o com va ser allà on es feu la instal·lació original, a la plana de Lleida. Però no ho són de la nostra Vall. I com s’ha vist, estaven vinculades a una actuació d’un artista que a més va esser premiat per la intervenció”.

Leave a Reply