Andreu Alcover: “No sabem si Prohens actua per desconeixement o per mala fe, però els dos escenaris l’incapaciten per liderar les Illes Balears”

El portaveu socialista al Consell de Mallorca ha criticat l’atac de la presidenta del PP de les Illes Balears al Govern arran d’una “informació falsa” publicada en un mitjà en relació amb els casos d’explotació sexual infantil i adolescent

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha carregat contra la presidenta del PP de les Illes Balears per la utilització d’una “informació falsa” publicada avui per un mitjà de comunicació sobre els casos d’explotació sexual infantil i adolescent a les Illes Balears.

“Marga Prohens és especialista en atacar el Govern i el Consell de Mallorca sense contrastar absolutament res, però això no ens ve de nou”, ha assenyalat Alcover, lamentant que la presidenta del principal partit de l’oposició “hauria de saber que els informes previs a 2019 ja publicaven aquestes dades, i que el mateix diari ‘El Mundo’ va publicar al 2017 la preocupació de Govern i Consell per aquest tema”.

Així mateix, el socialista ha recordat que Prohens “hauria de ser coneixedora que el fiscal balear, en seu parlamentària, va negar l’existència d’una trama d’explotació sexual de menors després d’una llarga investigació amb la col·laboració de l’IMAS”.

“Tot això Prohens no ho hauria de desconèixer”, ha ressaltat Alcover, demanant-se si realment “és desconeixement o és mala fe”. En qualsevol dels dos casos, el socialista ha assenyalat que Prohens, “quedaria incapacitada per liderar la Comunitat Autònoma”. “Si no s’entera, millor que no sigui presidenta; i si té mala fe, millor que no sigui presidenta”, ha asseverat Alcover.

“Reptam al PP presentar una sola mesura per solucionar aquest greu problema”

El portaveu socialista també ha recordat que el PP no ha presentat ni una sola mesura per tractar de solucionar aquest greu problema que no afecta únicament les Illes Balears, com s’ha vist amb casos que ja han sortit a la llum a la Comunitat de Madrid, Galícia o Andalusia, i com també va quedar demostrat en finalitzar la missió del Parlament Europeu

“Fa dos anys i mig que reptam el PP perquè faci una sola mesura per solucionar aquest greu problema i ara el tornam a reptar públicament”, ha exposat Alcover, lamentant que només hagin proposat una comissió d’investigació política. “Què passa amb els menors o per què hi ha explotació els importa ben poc”, ha incidit el socialista.

En aquest sentit, Alcover també s’ha mostrat sorprès per la diferència de tractament que fa el PP en funció de la Comunitat Autònoma. “Ens sorprèn que s’ataqui el Govern d’aquí, però no es faci el mateix a altres comunitats autònomes, amb casos fins i tot més flagrants, com Madrid, Galícia o Andalusia”.

D’altra banda, Alcover ha demanat al PP que deixi “d’estigmatitzar les Illes Balears amb un tema tan repugnant”, i els ha avisat que “els sortirà caríssim”, perquè “tots estam obligats a lluitar contra una xacra social que no és ni exclusiva d’aquesta legislatura -hi ha casos acreditats en la legislatura del PP de 2011 a 2015- ni d’aquesta terra, perquè a les comunitats on governen ells també tenen casos”.

La diferència entre un govern i un altre, ha explicat Alcover, es troba en el fet que “nosaltres sí que hem posat en marxa un protocol per detectar els casos, denunciar-los i que es puguin investigar; amb el PP ni tan sols existia cap protocol”. “El que no s’investigava, no se sabia; i el que no se sabia, no era un problema”, ha lamentat el portaveu.

Alcover també ha recordat que l’actual pacte de progrés “és pioner en aportar mesures per solucionar el problema, tal com va reconèixer la missió del Parlament Europeu” i ha mencionat, per exemple, tornar a destinar recursos a la formació dels professionals per a la detecció i prevenció dels casos, una inversió que “el PP havia llevat amb la seva gran política de retallades”.

Finalment, Alcover ha posat l’accés en el moment en què s’ha fet pública aquesta informació. “No és gratuït el dia en què surt aquesta notícia, justament el mateix dia que se sap que les Illes Balears creixem el triple que Europa, que tenim plena ocupació i que l’atur ha caigut a mínims mai vists; no és una mera coincidència, sinó que està fet expressament”.

Leave a Reply