Andreu Alcover: “Només els partits d’esquerres hem defensat als ajuntaments davant la sentència que ha declarat inconstitucional la plusvàlua”

El portaveu del grup socialista del Consell de Mallorca defensa al Ple una moció de suport als consistoris davant la pèrdua d’ingressos que suposa la decisió del Constitucional, una proposta que ha estat retirada per la recent solució donada pel Ministeri d’Hisenda

El grup socialista del Consell de Mallorca valora positivament la solució plantejada recentment pel Ministeri d’Hisenda davant la sentència del Tribunal Constitucional que va declarar inconstitucional el mètode de càlcul de la plusvàlua, l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Una solució que permetrà als contribuents elegir si calcular el tribut sobre el valor cadastral o amb la diferència entre el valor de compra i el de venda de l’immoble.

Per aquest motiu, els grups polítics de govern del Consell de Mallorca (PSIB-PSOE, MÉS per Mallorca i Unidas Podemos) han retirat avui una moció presentada al Ple per instar al Govern Central a arbitrar una solució per pal·liar el descens d’ingressos que aquesta sentència suposa per als ajuntaments.

“Estam molt satisfets de la ràpida resposta donada per part del Ministeri d’Hisenda davant aquesta sentència que suposa un greuge econòmic important per a tots els

ajuntaments, ja que l’impost de plusvàlua és una de les principals fonts d’ingressos que tenen”, explica Andreu Alcover, portaveu del Grup Socialista del Consell de Mallorca.

Alcover, que ha defensat la moció al Ple i que ha anunciat la seva retirada davant la resposta donada pel Govern de l’Estat, ha lamentat que només els grups d’esquerres que conformen el govern insular han estat compromesos amb la defensa dels consistoris davant aquesta situació.

“Ens sorprèn molt que la resta de grups polítics que conformen el Consell de Mallorca no hagin proposat res ni hagin reclamat cap solució davant aquesta situació”, expressa el portaveu.

“Tots els grups de l’oposició, que es defineixen com a defensors dels ajuntaments, no han fet res per donar una sortida als municipis. Sembla evident que no hi són aquí per a defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca”, afegeix.

Leave a Reply