Aprovada la iniciativa socialista per crear una comissió d’experts que analitzi la problemàtica de l’abús i l’explotació sexual dels menors a tot l’Estat, sense el vot a favor del PP

Andreu Alcover: ”La comissió d’experts va ser l’opció correcta per investigar els abusos sexuals de menors, PP i VOX han fet un ús partidista d’aquesta problemàtica”

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat, amb l’abstenció del Partit Popular, una moció presentada pel portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, que té com a objectiu crear una comissió d’experts que analitzi la problemàtica de l’abús i l’explotació sexual de les menors a tot l’Estat. Una proposta que ha estat impulsada pels socialistes i que ha rebut el suport dels grups que recolzen al govern.

D’aquesta manera,  Alcover ha expressat al seu discurs que “amb el que ha passat recentment a Madrid, pensam que pot ser una bona oportunitat per envestir un problema que és dramàtic socialment de manera unànime”. El socialista ha incidit que “la presidenta de Madrid, la senyora Ayuso, ens ha donat la raó directament dient que no és convenient fer una Comissió d’Investigació que sigui un circ mediàtic i polític, i que és un tema que no s’hauria de polititzar”.

A més a més, el portaveu socialista ha criticat que “això ve a dir indirectament que la solució que va utilitzar aquí era la correcta i directament ve a dir que els partits de l’oposició, sobretot VOX i el PP, van fer un ús partidista d’aquest problema”, i hi ha afegit que “es tracta de remar plegats de l’objectiu que tenim comú i és extirpar de la societat aquesta pràctica i apuntar als vertaders culpables d’aquesta pràctica que són els proxenetes i els abusadors”.

Alcover ha exposat que “l’experiència de la Comissió d’Experts a Mallorca, creim que ha estat positiva i les seves recomanacions ens marquen el full de ruta per mirar de resoldre aquest problema”. A més, ha afegit “els Grups que donam suport al govern som coherents i hem defensat, defensam i defensarem que la solució portada era l’adequada”.

Finalment, cal recordar que el Consell de Mallorca ja ha posat en marxa mesures com el primer centre per a menors víctimes d’explotació sexual comercial infantil i adolescent, s’ha incrementat la formació específica del personal en el tractament de les joves víctimes o la creació de l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca.

Leave a Reply