Els Socialistes de Mallorca presenten una iniciativa per crear una comissió d’experts que analitzi la problemàtica de l’abús i l’explotació sexual dels menors a tot l’Estat

Andreu Alcover: ”Amb els darrers casos a Madrid, ha quedat demostrat l’ús partidista que ha estat fent el PP amb l’explotació de les menors”

El portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, ha presentat la moció que es debatrà aquest pròxim dijous al Ple del Consell de Mallorca i que té com a objectiu crear una comissió d’experts que analitzi la problemàtica de l’abús i l’explotació sexual de les menors a tot l’Estat. Una proposta que ha estat impulsada pels socialistes i que ha rebut el suport dels grups que recolzen al govern.

D’aquesta manera, Alcover ha expressat que “nosaltres hem defensat, defensam i defensarem que l’actuació que va tenir el Consell de Mallorca fa dos anys, i que ha durat tot aquest temps, ha estat l’encertada”, i hi ha afegit que “aquesta institució va ser valenta i pionera per haver donat la cara davant una problemàtica que per desgràcia afecta a tota la societat que és la dels abusadors de les menors”.

Alcover ha exposat que “hem estat coherents i, per això, proposam el mateix per a la resta d’institucions”. A més, ha aprofitat per recordar que “la comissió d’experts que es va fer al Consell de Mallorca va marcar les línies d’actuació per tal de prevenir, detectar i actuar front a aquesta problemàtica, a més va acabar amb un informe amb propostes i mesures que s’estan fuent a terme”.

Cal recordar que el Consell de Mallorca ja ha posat en marxa mesures com el primer centre per a menors víctimes d’explotació sexual comercial infantil i adolescent, s’ha incrementat la formació específica del personal en el tractament de les joves víctimes o la creació de l’Observatori de la Infància i Adolescència de Mallorca. “Són tres eines que permeten lluitat contra aquesta problemàtica”, ha dit el socialista.

A més a més, el portaveu socialista al Consell ha incidit que “aquesta problemàtica no és un tema exclusiu ni de Mallorca ni d’aquesta legislatura, sinó que s’ha demostrat a través d’un estudi d’Unicef que a 9 de cada 7 comunitats autònomes s’han identificat aquestes pràctiques”. Per això, Alcover ha expressat que  “instam al PP i als altres partits que es sumin a aquesta moció, ja que de moment la reacció que ha tingut el PP de Balears i el PP de Madrid està sent incoherent”.

“La senyora Prohens i el senyor Galmés estan reclamant solucions oposades a la que ha proposat la senyora Díaz Ayuso a Madrid”, i hi ha afegit que “nosaltres hem estat coherents i hem intentat que aquesta problemàtica no es converteixi en un cric mediàtic amb una comissió d’investigació en la qual únicament hi participen polítics, que no són el millor exemple per resoldre un tema tan tècnic”.

Alcover ha insistit que “l’IMAS va actuar amb transparència, aplicant els protocols d’actuació i denunciat a la Fiscalia; en canvi, a Madrid s’ha fet tot el contrari, primer negant que no eren menors tutelades, negant informació i depurant responsabilitat amb la compareixença de la consellera d’Afers Socials de la comunitat madrilenya que va dir que ‘els fets no s’havien succeït als centres de la comunitat’”.

Finalment, el socialista ha tornat a incidir que tots els partits es sumin al suport d’aquesta moció que, entre altres temes, també insta a l’equip de govern a seguir treballant per combatre l’abús i l’explotació sexual infantil, reforçant la coordinació de totes les institucions i entitats implicades, posant a disposició més recursos i la formació adequada, així com la millora dels protocols de detecció i intervenció.

Leave a Reply