Armengol a l’obertura de l’Assemblea de Regidors i Regidores Socialistes de Mallorca:”Estem més que mai amb la comunitat educativa de les Illes Balears”.

La Secretària general del PSIB ha apel·lat a la defensa i la promoció de la llengua i la cultura de Balears “des de l’Estatut i des del cor de tots els socialistes”, en relació a la decisió del GOIB d’implantar la lliure elecció de llengua a l’escola per obtenir el suport de la ultradreta. Armengol ha albirat que “ben aviat tindrem un nou govern de Pedro Sánchez a Espanya, per avançar en polítiques socials en un món en pau”. La Secretària general de la FSM, Catalina Cladera, s’ha referit al “moment històric que estem vivint” i a la importància dels socialistes per “seguir aturant l’onada de la dreta i la ultradreta” treballant des d’ara mateix per un canvi per que “tota feina te el seu profit”.

El lema “Contra la involució, més socialisme” ha emmarcat la celebració de l’Assemblea de Regidors i Regidores Socialistes de Mallorca. En la intervenció inaugural, la S.G. del PSIB, Francina Armengol s’ha declarat en favor de la Comunitat Educativa de Balears, després de les queixes manifestades per l’anunci de la implantació de la lliure elecció de llengua a les etapes d’infantil i primària que ha fet el Govern. “A la llengua se la defensa i se l’estima des de l’Estatut i des del cor, i els socialistes sempre hi serem al costat, orgullosos”, ha afirmat la presidenta del Congrés.

Armengol ha demanat regidors i regidores socialistes “a seguir treballant al servei de la gent, com sempre hem fet”, en un moment “històric”, en el qual “aviat tindrem un nou govern de Pedro Sánchez a l’Estat”. La dirigent socialista ha participat aquest matí en la consulta que el partit ha obert entre la militància per recavar opinió sobre les negociacions obertes per obtenir suports diversos entre formacions polítiques per a la investidura de Sánchez. “Som un partit democràtic, ha dit Armengol, “sabem què passa a Espanya i a Europa, volem seguir avançant en pau i per això no és el mateix que governin uns o altres.

En aquest respecte, Armengol ha recordat que “vàrem ser els socialistes en el Govern Antich, i després amb na Catalina Cladera de consellera, que vàrem posar la condonació del deute de les comunitats autònomes dins de l’agenda estatal; i ara s’aconseguirà, i a Balears arribarà aquesta condonació hi estigui o no d’acord el Govern, per que és una mesura que ajuda a tots els ciutadans”.

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera ha instat a “seguir fent feina a peu de carrer, per què tenim un paper clau en aturar l’onada de la dreta i la ultradreta”. Cladera ha considerat el moment política actual com a “històric, per que amb un nou govern de Pedro Sánchez serà una passa de gegant per seguir avançant per la plurinacionalitat a Espanya”. Cladera ha remarcat que “la llengua pròpia no estava discutida per que hi ha hagut un consens social, però ara ens l’estan tocant, i és necessari que la defensem per que és un dels grans pilars de la nostra identitat”.

Cladera ha afirmat que “hem de fer oposició des d’allò local, estant al costat de la gent i seguir al peu del canó, per defensar allò que hem aconseguit en els darrers vuit anys que hem governat”.

El batle socialista de la localitat gironina de la Bisbal i diputat al Parlament de Catalunya, Óscar Aparicio, ha estat el protagonista del debat municipalista conduït pel regidor de Marratxí, Miquel Cabot. Aparicio ha aportat la seva experiència com a batle en una localitat on sociològicament ha pesat molt el conflicte independentista.

La primera de les dues taules rodones ha reunit a les primeres vares d’Artà, Inca i Pollença, Manolo Galán, Virgilio Moreno i Martí March, amb la consellera insular Juana Maria Adrover com a moderadora. L’experiència en els equips de govern, la política local de proximitat i donar sortida als dubtes i problemes dels veïns han estat alguns dels temes claus que els tres batles han aportat al debat.

La darrera taula del dia l’han protagonitzada els regidors socialistes de Palma, Campanet i Llucmajor, Rosario Sánchez, Rosa M. Bestard i Jaume J. Oliver, en un apartat presentat pel portaveu adjunt al Consell de Mallorca, Javier de Juan. Els regidors han explicat com han iniciat la legislatura i les línies bàsiques de l’oposició en cadascun dels tres municipis.

Leave a Reply