Catalina Cladera declara el compromís dels Socialistes de Mallorca de ser el dic de contenció de les polítiques regressives que imposen PP i VOX allà on governen.

La secretària general de la FSM creu que el president del Consell de Mallorca “ja sap que no podrà complir la seva promesa electoral de llevar el carril BUS VAO i la limitació a 80 km/h de la Via de Cintura durant els seus primers 100 dies de mandat, com havia promès en campanya electoral”

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha palesat la voluntat de la formació de ser “el dic de contenció de les polítiques regressives de PP i VOX a Mallorca”.  Així ha avançat el compromís de tot el partit a “fer un observatori de les polítiques ultres i de regressió de drets i llibertats que posin en marxa PP i VOX a Mallorca”, per tenir-les documentades i quantificades “per tornar-les enrere tant aviat com sigui possible”.

En el seu informe davant els membres  de la comissió executiva, Cladera ha apuntat que “es compleixen els pitjors auguris que havíem fet, amb la ultradreta entrant a governar i condicionant les polítiques que es comencen a prendre a ajuntaments i Consell de Mallorca”.

Cladera ha lamentat el “lliurament de les institucions insulars i del Parlament a la ultradreta”, on els representants de VOX ocupen càrrecs executius. “Temem que PP i VOX volen fer tornar el Consell petit”, i es fa palès amb les eliminacions de les àrees de gestió d’Igualtat i Política Lingüística, o el nomenament d’un vicepresident del Consell que s’ha declarat negacionista del canvi climàtic i l’Agenda 2030 per gestionar Medi Ambient “just per obrir les finques públiques als caçadors com ell”.

“Lliurant el departament que fa més costat als municipis a VOX, el PP ha traït fins i tot els seus mateixos batles” ha dit Cladera, per qui l’elecció de persones sense experiència municipalista prèvia serà un entrebanc per a gestionar aquesta àrea del Consell.

En aquesta mateixa línia de polítiques regressives de la dreta, Cladera ha lamentat que el president del Consell de Mallorca hagi anunciat l’inici de les gestions per eliminar el carril BUS VAO i la limitació de velocitat a 80 km/h a la via de cintura de Palma.”

El Sr Galmés comença malament”, ha afirmat la secretaria general de la FSM, que creu que el nou Govern de Mallorca no podrà complir el termini de 100 dies que havia promès en campanya per executar aquestes mesures.  “Galmés ja posa excuses quan veu que incomplirà la seva promesa electoral”

Quan es van implantar les dues mesures durant la passada legislatura, el Consell de Mallorca sota la presidència de Catalina Cladera ho va fer de la ma d’informes que les justificaven i es van elevar a la Direcció General de Trànsit, la institució que te la competència de la regulació a les xarxa viària. Ara el sr. Galmés haurà de justificar el contrari davant la DGT.

Cladera també ha qüestionat que Galmés encarregui ara d’informes tècnics a mida que justifiquin les eliminacions del BUS VAO i de la limitació a 80 km/h a l’entrada a Palma mesura política que ja està presa. “Què farà el sr. Galmés si l’informe acaba avalant la limitació de la Via Cintura a 80 km/h i el carril BUS VAO, com a idònies i útils?”.

Cladera ha recordat que els “mateixos sectors professionals del taxi, el transport discrecional, i els usuaris de transport públic han defensat públicament el carril BUS VAO i han lamentat que el Consell de Mallorca ara el vulgui eliminar.

Leave a Reply