Catalina Cladera: “L’equip de govern del Consell de Mallorca ha atacat la feina de control que ha de fer l’oposició”

El Grup Socialista al Consell de Mallorca ha condemnat la imposició de l’equip de govern del Consell de Mallorca format per PP-VOX de no permetre que les mocions conjuntes no computin a cap partit

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat la seva disconformitat amb la “imposició” de l’equip de govern del Consell de Mallorca que no els ha permès presentar una moció conjunta per condemnar les actuacions de Luis Rubiales perquè volen que conti a una de les mocions que poden presentar els partits a cada ple.

En un primer moment, Grup Socialista al Consell de Mallorca va presentar una declaració institucional per condemnar les actuacions del president Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, tant a la celebració pel mundial aconseguit per la selecció femenina de futbol (fets coneguts per tots) com per l’actitud que va mostrar Rubiales en la roda de premsa del divendres 25 d’agost.

Aquesta declaració institucional, no va sortir endavant perquè VOX no va donar el seu vis-i-plou i les declaracions institucionals les han de signar tots els grups polítics.

Davant això, el Grup Socialista al Consell de Mallorca, va preparar una moció amb la mateixa temàtica que a la Declaració Institucional. Aquesta moció, la van signar PP, Pi i MÉS (tots els grups menys VOX).

La moció citada anteriorment finalment no es podrà dur a ple perquè l’equip de govern (PP-VOX) a la Junta de Portaveus s’ha negat a portar-la i els altres grups ja tenen mocions pròpies que duen a ple. En el cas del PSIB-PSOE, tan sols pot presentar tres mocions per ple i, per incloure la moció de Rubiales, havia de llevar una de les tres mocions que ja tenen preparades. Cladera ha condemnat aquesta “imposició” de l’equip de govern.

Finalment, Cladera ha criticat que PP i VOX presenten mocions per “fer ressò de la seva forma de governar, donar-se impuls i atacar a l’oposició”. Això fa, ha explicat Cladera, que “es perdi el sentit a la part de control dels plens del Consell de Mallorca”.

Leave a Reply