Cladera: “La sentència del Túnel de Sóller no pot servir d’excusa al Consell per tornar a imposar un peatge als usuaris”

Davant la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el recurs de cassació presentat pel Consell de Mallorca durant la passada legislatura, la Secretària General de la FSM recorda que va ser un govern de progrés el qui va acabar amb el pagament dels ciutadans d’una infraestructura pública esquitada per la corrupció històrica del Partit Popular.

La sentència de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Suprem desestima el recurs de cassació interposat pel Consell de Mallorca durant la passada legislatura, sobre un pronunciament del TSJB, i obre la porta a què s’hagi de complir amb la voluntat de l’antiga concessionària del túnel, Globalvía, a incrementar els 17,4 milions d’euros amb què el Consell de Mallorca va valorar el rescat de la concessió en 2017, cinc anys abans que aquesta expirés.

Per Cladera, seria “impensable que ara el Consell de Mallorca vulgui aprofitar aquesta circumstància com a excusa per tornar a cobrar als ciutadans per passar pel Túnel”. La dirigent socialista i portaveu en el Consell de Mallorca, ha valorat que “retirar les barreres del peatge de Sóller va ser una decisió valenta” que tenia  per objectiu “beneficiar els usuaris de la via”, residents i visitants, que durant gairebé 30 anys van haver de pagar per creuar els 3 kilòmetres de galeria, i a les administracions que van haver de subvencionar el peatge a les persones residents a la Vall de Sóller i Bunyola.

Tot i que “respectem la sentència, creiem que no s’ha tingut en compte suficientment que la decisió que es va prendre es basava en criteris d’interès general”, en una illa on no s’havia de pagar per circular en cap altre tram.

L’eliminació del peatge de la boca sud del Túnel també va representar, en certa manera, un “desgreuge per una infraestructura que va néixer tacada de la corrupció sistèmica del Partit Popular a Mallorca”.

Per Cladera, resulta necessari que l’actual equip de govern PPVOX “defugi de la temptació d’usar políticament aquesta sentència, i que no perdi temps en minimitzar els seus efectes”.

Leave a Reply