Els socialistes de Mallorca obren curs polític amb una jornada de feina amb batles i regidors de les Agrupacions socialistes de l’illa

La Secretària General de la FSM, Catalina Cladera ha recordat “la responsabilitat que tenim els socialistes de Mallorca per seguir fent polítiques socials i de progrés allà on governem, i de ser el mur de contenció de PPVOX allà on som oposició”

La Federació Socialista de Mallorca ha donat per iniciat el nou curs polític citant a una jornada de feina a batles i regidors socialistes dels més de 40 municipis de Mallorca a on la formació va obtenir representació en les eleccions del passat 28 de maig.

En aquesta trobada s’han posat les bases de la feina coordinada que es farà a cada municipi, al Consell de Mallorca i al Parlament de les Illes Balears, amb la idea conjunta de “seguir defensant les polítiques de progrés, l’escut social i l’Estat del Benestar que estan al bessó de l’ideari socialista”, en paraules de Catalina Cladera, portaveu socialista al Consell de Mallorca.

Cladera ha refermat la importància de fer feina “coordinadament”, per que a través de la feina de les agrupacions a cada municipi es pugui percebre “el contacte directe amb els problemes de la ciutadania”, i d’aquesta manera “defensar a les institucions allò que realment preocupa a la gent”.

En aquest punt els socialistes han presentat un pla d’acció Mallorca 2023-2027, que contempla accions formatives, comunicatives i de mobilització política, que permetrà dotar d’eines a totes les agrupacions per afrontar la legislatura, ja sigui en responsabilitat de govern municipal, com en l’oposició.

Un pla que és un full de ruta pels pròxims 4 anys, que promou el diàleg, el treball conjunt entre comunitat pública i els socialistes. Que replica, en part, el funcionament de les Conferències polítiques que han estat part fonamental en el procés de confecció del programa electoral de Mallorca i de Balears.

A aquest respecte, Cladera ha recordat que “alla on som a l’oposició, tenim un paper i una responsabilitat com a mur de contenció de l’extrema dreta del PPVOX que hem d’exercir de cara a les persones que ens han fet confiança però també per aquelles que no ens han votat”.

El Govern del Consell de Mallorca ja ha demostrat en dos mesos el seu desconeixement de la realitat i el sectarisme en les seves decisions, com es demostra en els casos de l’anunci de la retirada del carril BUS VAO, l’eliminació del límit de 80 km/h a la Via de Cintura, o la renúncia a la gestió de fons europeus per finançar infraestructures i programes socials de l’IMAS.

Són exemples al Consell, que es poden traslladar també a la gestió del GOIB, en temes com l’eliminació del requisit de la llengua catalana als funcionaris de la sanitat pública, ja judicialització de la llei estatal d’habitatge, o la modificació de la política fiscal amb l’eliminació de l’Impost de Successions i Donacions que farà renunciar a Balears a uns 500 milions d’euros d’ingressos durant els pròxims quatre anys. Temes que, en opinió de Catalina Cladera “fan imprescindible que iniciem ja la nostra feina activa d’oposició, des del primer moment de la legislatura”.

“Són polítiques de dretes que van dirigides a perpetuar els privilegis dels qui més tenen i que per tant eixamplaran la bretxa de la desigualtat a Mallorca i això els socialistes ho haurem de combatre”, ha afirmat Cladera.

Leave a Reply