Els socialistes de Mallorca demanen al Consell que s’impliqui, econòmicament i tècnicament, en la reconstrucció del teatre Defensora de Sóller

El Grup Socialista al Consell de Mallorca s’ha ofert per treballar conjuntament amb totes les forces polítiques de la institució insular per la reconstrucció del teatre

Davant l’esbucament del teatre Defensora de Sóller, els socialistes de Mallorca han demanat a l’equip de govern del Consell de Mallorca que s’impliqui en la reconstrucció del teatre.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca s’ha ofert per treballar conjuntament amb totes les forces polítiques de la institució insular per trobar la millor solució possible per la reconstrucció del teatre.

“Cal que des del Consell de Mallorca hi hagi tota la col·laboració econòmica i tècnica necessària per abordar la reconstrucció del teatre”, ha dit la portaveu del Grup de Consellers Socialistes, Catalina Cladera.

El teatre Defensora Sollerense te aprovada una aportació del Consorci Bossa d’Allotjaments Turístics per finançar part de la seva rehabilitació per valor de 500.000 euros, per un conveni que comptava també amb l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Sóller. A finals de 2018 GOIB i Ajuntament van presentar el projecte de rehabilitació del local.

En no haver-se iniciat les obres, en 2021 el CBAT va procedir a renovar l’expedient de subvenció, que ara arriba fins 2025. A partir d’abril de 2022 el CBAT va ser transferit al Consell de Mallorca, com a part del traspàs de competències en matèria d’Ordenació Turística. És per això que ara és precís que el Consell faci prevaldre el seu impuls en la reconstrucció d’aquesta històrica infraestructura cultural de Sóller, de comú acord amb la resta d’institucions implicades, i que col·labori en allò que sigui necessari per canviar el que era una rehabilitació i que ara s’ha convertit en una reconstrucció”, ha precisat Cladera.

Els socialistes han recordat que durant la passada legislatura el Consell de Mallorca va fer importants inversions en el patrimoni de Sóller, per exemple, amb compra de la Torre Picada i la seva devolució al patrimoni públic.

Entre 2015 i 2019, amb els socialistes de Sóller com a part de l’equip de govern de l’Ajuntament, es van produir avenços en el projecte de rehabilitació de la Defensora, que en els quatre anys de la legislatura següent no van trobar continuïtat.

Els socialistes de Sóller han sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari al municipi perquè l’equip de govern local valori i expliqui les causes de l’esbucament i comenci a traçar un full de ruta per la reconstrucció de l’edifici.

El portaveu dels socialistes de Sóller, Jaume Mateu, ha afirmat que demanaran a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sóller que treballi conjuntament amb el Consell de Mallorca i que utilitzi els 2,5 milions d’euros de romanents de l’Ajuntament per fer les obres.

Leave a Reply