El Grup Socialista al Consell de Mallorca lamenta la manca de compromís en la lluita feminista de l’actual equip de govern

Els socialistes de Mallorca critiquen que no es compleixi amb el Pla d’Acció en la Lluita Contra la Violència Masclista aprovat el passat 31 d’agost

Els socialistes de Mallorca han mostrat el seu malestar amb l’actual equip de govern del Consell de Mallorca (PP-VOX) per la seva manca de compromís en la lluita feminista.

En la sessió plenària celebrada el passat 31 d’agost, el Grup Socialista del Consell de Mallorca va presentar una moció per a reforçar i defensar les polítiques feministes de Mallorca. Durant aquesta sessió, es va aconseguir un acord consensuat amb el Partit Popular per a fer un anomenat a l’acció en la lluita contra la violència masclista, encara que el partit VOX va ser l´únic partit a votar en contra del conjunt de la moció.

El Consell de Mallorca, malgrat la resolució adoptada, no ha convocat fins al moment cap minut de silenci en resposta a les tràgiques morts causades per la violència masclista, la qual cosa es va acordar amb la finalitat de crear consciència en la ciutadania i visibilitzar la unitat i la lluita feminista contra aquesta problemàtica.

El punt 7 de la moció, que va ser aprovat amb el suport del Partit Popular, estableix:

“El Ple del Consell de Mallorca insta l’equip de govern  a convocar tota la seva corporació al minut de silenci cada cop que és produeixi una mort causada per violència masclista a l’Estat Espanyol, amb l’objectiu doble de mostrar el seu rebuig com a institució i en contra dels discursos d’odi i de la negació de la violència masclista”.

En el moment de la seva aprovació, les dades oficials de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat reportaven un total de 31 dones assassinades a conseqüència de la violència masclista. No obstant això, en l’actualitat, lamentem informar que aquest número s’ha incrementat significativament. Des de l’1 de gener de 2023 fins avui, ja s’han registrat 42 dones víctimes mortals de violència masclista, elevant el total a 1.226 morts des de l’any 2003.

La falta d’acció per part del  president, el senyor Galmés, i del Consell de Mallorca en aquest aspecte ha generat interrogants en la comunitat. Es qüestiona si la falta de compliment es deu a pressions provinents del partit VOX, una formació política que nega la violència masclista, o si es tracta d’una qüestió de prioritats i de manca de voluntat política.

Des del Grup Socialista del Consell de Mallorca instem que es doni compliment immediat a la moció aprovada, a fi d’honrar la memòria de les víctimes i demostrar el compromís ferm amb l’erradicació de la violència masclista. És hora que totes les forces polítiques uneixin esforços i treballin en conjunt per a posar fi a aquesta lamentable realitat que afecta dones en tot el país.

Leave a Reply