Davant l’inici de les tempestes de finals d’estiu, els socialistes de Felanitx demanen a l’Ajuntament que netegi embornals i el jaç del torrent urgentment

Damiana Massutí: “Una vegada més, l’Ajuntament de Felanitx ja va tard, les tasques de manteniment i neteja ja s’haurien d’haver fet, per a evitar possibles desbordaments”

Els socialistes de Felanitx demanen a l’Ajuntament que intensifiqui les tasques de neteja d’embornals i del jaç del torrent en previsió per les altes temperatures, la mar calenta i el risc de gota freda.

La portaveu dels socialistes de Felanitx, Damiana Massutí, ha declarat que “una vegada més, l’Ajuntament de Felanitx ja va tard, les tasques de manteniment i neteja ja s’haurien d’haver fet, per a evitar possibles desbordaments. Hem vist que molts es troben en pitjors condicions, plens de brutícia i males herbes, i ara s’esperen pluges intenses que poden suposar un risc”.

A més, els socialistes de Felanitx proposen que prioritzin la neteja de les zones més baixes i aquells embornals que històricament han donat problemes d’acumulació d’aigües arran de plogudes fortes.

Els socialistes consideren que cal netejar el llit del torrent en el seu pas per la trama urbana, eliminant sobretot residus voluminosos i l’excés de sediment acumulat per evitar embossos i que matèria inorgànica acabi a la mar i davant les previsions meteorològiques i evitar, així, el risc de desbordaments.

Històricament, Portocolom i Cala Ferrera han tingut episodis tràgics a causa dels desbordaments per pluges intenses, especialment als mesos de tardor. Ambdós nuclis són les desembocadures naturals de l’aigua que recullen les muntanyes de la serra felanitxera. Imatges com les viscudes anys passats es poden evitar amb aquests treballs de previsió, segons els socialistes.

Els socialistes que han rebut queixes de veïns de diferents zones sobre la brutícia que bloqueja el clavegueram, pretenen d’aquesta manera que el sistema de recollida d’aigües pluvials estigui net i desembussat davant qualsevol precipitació imprevista.

Leave a Reply