Cladera: “100 dies de govern al Consell han bastat per veure que el sr. Galmés no pinta res”

La Secretària general de la Federació Socialista de Mallorca i portaveu del GCS, Catalina Cladera, presenta les iniciatives dels socialistes al ple del Consell de Mallorca de la setmana que ve, quan es compleixen els 100 primers dies de legislatura.

Els primers 100 dies de legislatura al Consell de Mallorca han demostrat una alarmant manca de capacitat de gestió de l’equip de govern PPVOX, i una pèrdua de rellevància institucional del Consell de Mallorca a causa del nul pes polític del seu president. “Galmés no pinta res, és un president sense un pla definit, amb un equip de govern presoner de les polítiques de VOX”, ha afirmat la portaveu socialista Catalina Cladera. “Què ha fet el sr. Galmes per millorar el Consell i la vida de la gent de Mallorca? Quines decisions ha pres el sr Galmés?” s’ha preguntat la portaveu dels consellers socialistes.

Galmés ha fet tornar petit el Consell. De fet no ha demanat cap competència nova de les que estatutàriament hi te dret Mallorca, com Transports, Agricultura o Costes i no  defensa les que te, com es demostra en l’actuació davant el Decret llei d’Habitatge que ha promulgat el GOIB, i que vulnera les atribucions insulars en matèria d’urbanisme, i els planejaments municipals. “A més, de Turisme no en sabem res, ni projecte per fer promoció, ni res d’inspecció” ha dit Cladera.

Cladera ha acusat Galmés de representar “ombra de la corrupció del PP”, després de que el Consell no hagi estat capaç d’habilitar en 100 dies el Portal de Transparència. “Ara veiem per què PPVOX te tanta pressa per desmuntar l’Oficina Anti Corrupció”, ha dit Cladera, que ha recordat el presumpte cas corrupció a l’Ajuntament de Campos, que afecta diferents càrrecs institucionals, entre els quals al Director insular de Cultura, Guillem Ginard. O la dimissió forçada de la cap de gabinet i consellera electa del PP al Consell, Raquel Sánchez per incompatibilitat i el fitxatge del Secretari tècnic del departament de Territori, José Penadés, que compatibilitza aquest càrrec amb el de secretari del Col·legi Oficial d’aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, que causa un evident conflicte d’interessos. El sr. Galmés s’amaga darrera suposats informes que no ha mostrat i el desconeixement de la normativa que ha admès. Resulta poc creïble per a un president del Consell de Mallorca. “Galmes menteix”, ha reblat Cladera.

Cladera ha criticat també la “manca total de projecte de PPVOX en matèria de mobilitat” en aquests primers 100 dies de govern, en que han fracassat en el seva promesa d’eliminar el carril BUS VAO i la limitació de velocitat a la Via de Cintura de Palma. En comptes d’apostar per un model de mobilitat sostenible, el que ha fet PPVOX és insistir en fer lloc al cotxe privat, més asfalt i menys transport públic, per fer una mobilitat insostenible”. Cladera s’ha queixat que Galmés “s’ha apropiat de projectes viaris iniciats a la passada legislatura per vendre el seu model de “desembossar Mallorca”, però no ha estat capaç de llevar ni un sol cotxe de les carreteres, i al contrari hi ha hagut més accidents i més trànsit”.

Paral·lelament els socialistes han alertat del risc de pèrdua de milions d’euros en inversions de fons Next Generation per la renúncia d’actuacions compromeses en la passada legislatura. “Perillen els projectes a la central elèctrica d’Alcanada i el dels estudis de cine a Marratxí, mentre que l’IMAS ja ha dit que no seguirà amb diverses iniciatives que tenien reservades partides per valor de 7 milions d’euros europeus”, alguns dels quals anaven destinats a temes relacionats amb menors tutelats. Sobre aquesta qüestió Cladera també ha criticat que el president del Consell “segueixi fent política amb els menors tutelats, jo li deman que no ho faci.”

El Grup Socialista centrarà la seva activitat d’oposició al ple del pròxim 19 d’octubre amb preguntes i interpel·lacions relacionades amb els primers 100 dies de Govern. Es sotmès a votació del ple una moció relacionada amb tema d’habitatge, per suspendre l’aplicació del Decret mentre que cada ajuntament estudia els efectes de la mesura sobre el territori. També es defensaria una moció que insta al Consell defensar la llengua catalana i a rebutjar la Proposició de Llei de VOX al Parlament per la creació de la Oficina de Derechos Lingüísticos, per que “vulnera l’Estatut i tot el consens social i polític en matèria de llengua dels darrers 40 anys a Balears”. La tercera de les mocions pretén instar a l’IMAS a assumir la gestió de les residències de gent gran municipals, posant l’exemple de les gestions dutes a terme durant la passada legislatura amb la llar de Llucmajor, sempre d’acord amb les peticions dels diferents ajuntaments.

Leave a Reply