Cladera: “El Govern de l’Estat ha estat el salvavides de la incompetència pressupostària del sr. Galmés”

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apuntat la deslleialtat política del sr. Galmés, “que critica Pedro Sánchez, mentre que quadra el pressupost del Consell de 2024 amb l’aportació suplementària de l’Estat”.

 

La portaveu socialista Catalina Cladera ha assenyalat la “deslleialtat política de Galmés”, que critica constantment la gestió del president Pedro Sánchez, però que han d’admetre que els ha arreglat el desquadrament dels comptes del pressupost del Consell de Mallorca 2024: “ha estat el Govern de Pedro Sánchez qui ha hagut de sortir al rescat de la incompetència pressupostària del sr. Galmés i tot el seu equip PPVOX al Consell”.

Cladera creu que “ha quedat ben demostrat que el Pressupost de PPVOX tenia els ingressos i les despeses que no casaven, i això és un incompliment flagrant de la Llei d’hisendes locals”. La resposta a la nostra reclamació diu que aquest desquadrament dels comptes, “inadmissible en una institució del calat del Consell de Mallorca”, es podrà solucionar amb l’increment de l’aportació de l’Estat a la institució insular. Per tant, el desquadrament existia en el moment de l’aprovació inicial del pressupost en el ple extraordinari del Consell del passat 23 de novembre.

En conseqüència, “és Sánchez qui salva els pressupostos a Galmés, després que el seu mateix company del Govern, Antoni Costa l’hagués deixat tirat”. En efecte, la primera proposta d’assignació del GOIB al Consell de Mallorca era d’un increment del 7% respecte l’aportació de 2023. En canvi, dies més tard, l’aportació real només s’incrementà un 5%, i això va fer aparèixer un desquadrament als comptes del Consell, que no es va voler arreglar abans del ple d’aprovació inicial. “Una nova demostració del poc pes polític de Galmés davant dels seus mateixos companys del partit al Govern”.

Cladera creu que “el president Sánchez demostra molta més lleialtat institucional cap al Consell de Mallorca que qualsevol dels integrants de PPVOX, que es dediquen dia si i dia també a insultar i menystenir el president del Govern, i deixen sense condemna els atacs diaris a les seus del Partit Socialista a tot l’Estat”.

El ple extraordinari del pròxim dia 27 de desembre haurà d’aprovar un pressupost de 2024 d’acord amb la llei, quadrant ingressos i despeses. “No sabem com ho pensen fer, però és evident que el pressupost ha de quadrar; encara estam esperant que la consellera d’Hisenda, la sra. Bonet ens expliqui clarament com ho pensen fer, i si d’una vegada presentaran un pressupost legal”.

“Ens han d’aclarir moltes coses, encara”, ha dit la portaveu socialista, que es pregunta com afectaran a les assignacions dels Consells Insulars els canvis que s’han fet als ingressos i les despeses del pressupost del Govern de les Illes Balears, després de que la quantificació de les esmenes introduïdes per “la baixada de pantalons del PP davant de VOX, ens hagi costat 120 milions d’euros”, entre els quals els 70 milions menys d’ingressos per la renúncia a gran part de la recaptació de l’Impost de Patrimoni per les rendes de fins a 3 milions d’euros, o la consignació de 20 milions d’euros per impulsar la segregació lingüística dels alumnes a les aules de l’educació pública. “No permetrem que aquest joc del trile entre PP i VOX afecti ni un sol euro dels ciutadans de Mallorca”.

Leave a Reply