Els socialistes s’oposen al pressupost PPVOX 2024 del Consell de Mallorca, per que “estan desquadrats, no tenen rumb i viuen de l’herència del passat”.

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha justificat el vot negatiu del Grup de Consellers als comptes de la institució per 2024, per un pressupost que s’aprova amb ‘forat’ i que incompleix l’estabilitat pressupostària per una partida de 12 milions d’euros de deute amb la que l’equip de govern pretén finançar el Pla d’Obres Municipals.

 

El Grup Socialista s’ha oposat al Pressupost del Consell de Mallorca de 2024, presentat per PPVOX, en la votació que s’ha dut a terme avui a plenari extraordinari. La portaveu Catalina Cladera ha criticat uns pressupostos “desquadrats, que no tenen rumb i que viuen de l’herència del passat”. La portaveu creu demostrat que “el Pressupost de PPVOX tenia els ingressos i les despeses que no quadren, no l’han rectificat i això no ho ha desmentit la consellera d’Hisenda en la seva intervenció”. 

L’equip de Govern ha assumit implícitament que el pressupost està desquadrat quan afirma que els ingressos suplementaris de l’Estat cobreixen la baixada d’ingressos del GOIB sobre la previsió inicial. “La sra. Prohens i el Sr. Costa han deixat ‘tirat’, el sr. Galmés, i ha hagut de ser el president del Govern, Pedro Sánchez, qui li salvi el pressupost”. L’equip de Govern PPVOX hauria d’haver-se esmenat el seu mateix pressupost, per incloure una partida que quadrés els ingressos i les despeses, respecte el projecte que van aprovar inicialment, però no ho ha fet, i això fa que es mantingui el desequilibri entre ingressos i despeses en el text aprovat definitivament.

El Pressupost definitiu inclou una partida d’ingressos de 12 milions d’euros que prové de nou deute contret per PPVOX, en un entorn en el qual ja s’ha anunciat que en 2024 es tornaran a exigir el compliment de les regles fiscals a les administracions locals. “És increïble que amb un Consell sanejat que els hem deixat, ara PPVOX facin deute”, ha assenyalat Cladera, que a més ha apuntat que quan es tornin a aplicar les normes fiscals (deute, dèficit i regla de despesa), no podran justificar incloure aquest nou deute als comptes. “El sr. Galmés espera finançar el Pla d’Obres Municipals amb aquest deute, com ho pensa explicar als batles que no té finançament per que no les normes fiscals no li deixen usar aquest deute?”, ha preguntat la portaveu socialista.

Cladera també ha demanat com afectarà a l’aportació financera del Consell de 2024 la baixada d’ingressos del GOIB a causa de les reformes fiscals als impostos de Patrimoni i de Transmissions Patrimonials. Així mateix també ha criticat el “malbaratament de recursos de PPVOX quan han destinat 43 milions d’euros a TIRME, mentre que tenen gent al carrer per manca de places d’inclusió social”.

Leave a Reply