Armengol:”el canvi de Prohens era lliurar-se als postulats de VOX. No permetrem que els governs de la dreta manipulin l’educació, facin patir infants i dones, i posin en perill la pau social”

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, posa alerta del risc greu d’involució que suposen els governs PPVOX a Balears, en el discurs del sopar de Nadal de la Federació Socialista de Mallorca, celebrat a Algaida, davant de prop de 1000 militants. “La llengua no es toca, tota la societat posem peu en paret per que estem farts que es manipuli la nostra educació”.  La SG de la FSM, Catalina Cladera ha destacat el paper de “mur de contenció dels socialistes, que ara som més necessaris que mai, allà on governem i on soim a l’oposició”

 

Prop de 1.000 militants socialistes han participat en el tradicional sopar de Nadal de la Federació Socialista de Mallorca, que s’ha celebrat a Algaida. La S.G. del PSIB, Francina Armengol, la S.G. de la FSM, Catalina Cladera, i el SG dels Socialistes d’Algaida, Francesc Miralles, han obert el torn de parlaments.

Armengol s’ha referit al cinc primers mesos de govern de PPVOX a Govern com un “desgavell, per que el canvi de Prohens era lliurar-se a tots els postulats de VOX”.

La socialista ha contraposat el present polític de Balears amb la situació a 2015:  que durant la passada legislatura: quan fa 8 anys començà rem a governar, vam fer tornar la pau social. Construir és difícil. I destruir és molt fàcil”.

Armengol ha centrat l’efecte de la destrucció propiciada per “la dreta extrema i l’extrema dreta”a Balears , amb el conflicte lingüístic a les aules propiciat per la segregació com a moneda politica de canvi i submissió del PP davant de VOX: “volen separar els nostres fills a les aules, complicar la vida dels docents, que són el  millor que tenim; no deixarem que ens manipulin una vegada més”.

La presidenta del Congrés ha lamentat l’erosió causada a la pau social per llevar ajudes a sindicats i organitzacions sindicals, com a part de la negociació per aprovar els pressupostos de 2024.

En contraposició a això Armengol ha instat a tots els socialistes a “fer feina amb força per lluitar contra aquesta involució”, uns temps “delicats” en que els atacs a les seus socialistes han quedat sense condemna del PP.

En canvi, Armengol ha insistit en el valor de la feina de la militància socialista: “estem per defensar la gent i no ens deixarem trepitjar. No tindran coratge ni força de tirar enrere”. Una feina per la qual els socialistes compten amb el Govern d’Espanya que “defensa aquests valors socialistes i ens fa sentir orgullosos, per que els socialistes si quecomplim amb la paraula donada.

Cladera apel·la al mur de contenció dels socialistes

La secretària general de la FSM, Catalina Cladera ha fet una crida a que “els socialistes fem un mur de contenció contra la involució de la dreta, que defensi als ciutadans d’aquesta minva de drets democràtics”.

Cladera ha assenyalat que el PP ha “comprat tot el marc ideològic de VOX” i l’aplica en els seus programes de govern a les institucions. “Mai s’havia atacat tant la nostra llengua com ara. A cada rotonda de cada poble recordarem al sr. Galmés i a la sra. Prohens que la llengua no es toca”.

Cladera ha titllat el president del Consell de Mallorca com el més mentider de la història de Mallorca, amb uns pressupostos de 2024 que s’obliden de la gent que més ens necessita. La gent que necessita una plaça de residència o que dorm al carrer està oblidada”. En contraposició a això, la dirigent socialista ha destacat l’enorme feina de tots els militants socialistes “per que la gent ens espera, i començarem 2024 amb molta energia per aconseguir les institucions com més aviat millor”.

Els parlaments els ha obert el secretari general del PSIB-PSOE d’Algaida Pina i Randa, Xisco Miralles, que s’ha mostrat “orgullós que un municipi que sempre ha votat socialista, com Algaida, hagi tornat a acollir aquest sopar de Nadal, amb na Margalida Fullana, com a cinquena batlessa socialista consecutiva de la localitat.

Leave a Reply