Els socialistes exigeixen al president de l’IMAS que proporcioni un sostre digne a les persones que dormen al carrer

El col·lapse institucional a l’IMAS suposa un greuge per a desenes de persones sense recursos que no tenen plaça als  recursos d’inclusió social i que es veuen obligats a dormir al ras o a les portes de l’hospital de Son Espases. La consellera insular Sofia Alonso denuncia que “donar cobertura a les persones que tenen més necessitat d’allotjament en ple hivern no és una prioritat per l’IMAS i el Consell de Mallorca”, i ha demanat a l’IMAS “que posi les mesures necessàries per donar allotjament digne a totes aquestes persones, com es va fer durant tota la passada legislatura”.

 

Els socialistes exigeixen al president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, que doni un sostre digne a totes les persones que es veuen obligades a dormir al ras a Mallorca, especialment durant el moment de l’any amb temperatures més baixes. La consellera insular Sofia Alonso ha insistit en que l’IMAS adopti un Pla de xoc per cobrir les necessitats de les persones sense sostre. I ho ha fet en el recent Consell Rector de l’IMAS: “la resposta del sr. Sánchez va ser que enguany l’IMAS feia el que s’ha fet sempre, i això no és veritat”, ha dit Alonso, “ho estan movent ni un dit”.

Durant els quatre anys de la legislatura anterior l’IMAS va prendre mesures durant les onades de fred hivernal, per dotar d’allotjament digna a persona que d’altra manera s’haurien vist forçades a pernoctar al carrer. En el moment de major demanda de places d’inclusió social, durant la passada legislatura l’IMAS va condicionar nous espais com pavellons esportius hotels o contractes d’emergència amb entitats que podien oferir places provisionals per acollir persones sense sostre, i evitar que es col·lapsessin els recursos ordinaris de la institució, com el centre de ca l’Ardiaca.

“Ara l’IMAS  hauria de fer el mateix, però l’alarmant mancança de gestió en matèria social fa que es quedin plegats de mans, mentre que cada dia veiem gent que dorm en condicions infrahumanes a Mallorca”, ha afirmat la consellera socialista. L’actitud de PPVOX respecte la política social, ignorant les necessitats de qui ajuda requereix posa en qüestió totes les afirmacions sobre la política social de l’actual equip de govern: ” “fets com aquest demostren un cop més que per PPVOX les persones no són una prioritat; tenien els recursos dels romanents, i de les bestretes al seu abast per posar solucions al tema de l’allotjament dels sense sostre en ple hivern, però han preferit regalar-los 43 milions d’euros a TIRME abans que invertir en inclusió social”.

Leave a Reply